in

Šta treba uraditi ODMAH nakon TRENINGA?

Ono što radimo nakon treninga, jednako je važno kao i samo vežbanje.

Postoje četiri stvari koje treba uraditi odmah nakon treninga, a tuširanje nije jedna od njih, iako svi prvo odu pod tuš.

Hidratacija

Ne biste verovali koliko  ljudi zaboravi da se hidrira nakon vežbanja. Organizam gubi tečnost tokom treninga, stoga je jako, jako važno nadoknaditi je čašom vode.

Pročitajte još: Treneri savetuju kako da izračunate koliko VODE treba da popijete posle TRENINGA

Istezanje

Ako ste trčali ili vam je bio dan za kardio, istegnite se odmah nakon vežbanja, kako bi vam se otkucaji srca umirili, a time i nervni sistem. U protivnom, možete dobiti grčeve. Tri vežbe istezanja po deset sekundi dovoljno je da to izbegnete. Telo će vam biti zahvalno.

Proteini

Nemasni proteini, zdravi ugljeni hidrati i malo masti nakon treninga napuniće vaše telo gorivom. Kašičica maslaca od badema, ovesna kaša sa čija semenkama, tvrdo kuvano jaje… Izbor je na vama!

Slušajte svoje telo

Osećate nelagodu u ruci ili nožnom zglobu? Nemojte to ignorisati. Usporite, nanesite sportsku kremu ili oblog ako je potrebno, a ostatak dana nemojte forsirati problematično područje. I da, to znači i da možda preskačete trening drugi dan. Nemojte preterivati!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU