in

Šta se krije iza VERENIČKOG PRSTENA Kejt Midlton? Priča od koje zastaje dah (FOTO)

Kejt Midlton i princ Vilijam poslavili su 11. godišnjicu braka ove godine

Svi koji su pratili kraljevsku porodicu nisu mogli da ne primete zapanjujući prsten na ruci princeze koji je obuzeo pažnju mnogih 29. aprila, 2011. godine, na velikom venčanju u Londonu.

Upadljivi komad nakita prvi put je otkriven nekoliko meseci ranije, u novembru 2010. godine, kada je par objavio svetu da su se verili. Međutim, koja je priča iza predivnog plavog komada nakita?

Prsten poseduje 12-karatni ovalni cejlonski safir, koji je okružen sa 14 dijamanata i postavljen u 18-karatno belo zlato. Smatra se da je zasnovan na brošu koji je princ Albert napravio za buduću suprugu, kraljicu Viktoriju, još 1840. godine, piše Vogue.

Pročitajte još: KRALJICA diplomatskog oblačenja: KEJT MIDLTON voli da ponovi omiljene komade garderobe, a ne boji se ni umereno PROZIRNOG (FOTO)

U nekom trenutku, ovaj broš je pripado pokojnoj kraljici i inspirisao je kralja Čarlsa kada je odabrao verenički prsten za princezu Dajanu 1981. Prsten sada ima veliku istorijsku vrednost, pa je suvišno govoriti o onoj materijalnoj, a mnogi će reći da je zapravo neprocenjiv.


Da li je prsten pripadao princezi Dajani?

Prvi vlasnik prstena bila je pokojna princeza Dajana. Dobila ga je od sadašnjeg kralja Čarlsa kada ju je zaprosio 1981. godine. Nejasno je da li ga je, kada su se razveli 1996. godine, vratila nekadašnjem suprugu.  Međutim, nakon njene smrti 1997. godine, završio je u posedu njenih sinova. Veruje se da je njen najmlađi sin, princ Hari, bio prvi primalac prstena. Pol Barel je rekao za Amazon da su vojvoda i njegov brat morali da izaberu uspomenu iz njene imovine nakon što je umrla. Prisetio se kako je mladi princ rekao:

– Sećam se kada sam držao mamu za ruku kada sam bio mali i taj prsten me je uvek pritiskao jer je bio tako veliki – prenosi The Sun.

Pročitajte još: NE BACAJTE NOVAC NA PRESKUPE UKRASE: Ovako su naše mame pravile novogodišnju dekoraciju i ukrašavale domove, MOŽETE I VI! (VIDEO)


Prema priči bivši batler je potom otišao do sefa i dao mu prsten. Međutim, Hari je kasnije odlučio da ga pokloni bratu pre nego što je zaprosio tadašnju devojku Kejt. Navodno je rekao:

– Zar ne bi bilo prikladno da ima mamin prsten? – piše The Sun.

Veruje se da mu je stariji brat tada poklonio mamin sat Cartier, koji je dobila kao poklon za 21. rođendan od svog oca.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU