in

Sina legendarnog BORE TODOROVIĆA svi znamo, ali da li ste znali čime se bavi i kako izgleda njegova ĆERKA DANA?

Naš legendarni glumac, Bora Todorović, uvek je isticao da su njegova deca ujedno i njegovo najveće blago u životu

Bora Todorović bio je proslavljeni srpski glumac koji je ostavio veliki trag u domaćoj kinematografiji. Nesumnjivo je da je njegov uticaj bio i ostao veliki kako na njegovu tako i na sve generacije posle njegove.

Todorović je imao dva braka. Prvi brak bio je sa balerinom Snežanom Matić sa kojom ima sina Srđana, koga svi dobro poznajemo.

 


Srđan Žika Todorović krenuo je očevim stopama i već decenijama važi za jednog od omiljenih glumaca kod nas. Veoma je vezan za porodicu te jako često deli porodične uspomene na društvenim mrežama, pa je tako u odličnim odnosima i sa polusestrama po ocu Danom i Tarom.

 


Naime, Bora se nakon razvoda sa Snežanom ponovo oženio izvesnom Karolinom i sa njom dobio dve ćerke, a evo šta je svojevremeno imao da kaže o roditeljstvu.

Svakako rađanje dece Srđana, Dane i Tare. Možda je banalan odgovor, ali to je činjenica. Bilo je dosta srećnih trenutaka i nemam pravo da kažem da sam nezadovoljan svojim životom. Živeo sam i živim jedan lep i pun život, uspešan na sceni, a i privatno- rekao je glumac kada su ga pitali za najsrećniji trenutak u životu, pa se on dotakao roditeljstva.

Dana Todorović je medijima skoro nepoznata, ne voli da se eksponira, a možda bi trebalo jer je svojim uspehom to zaslužila. Rođena je 1977. godine, a školovala se u Budimpešti, Detroitu, Indijanapolisu i NJujorku, a studije drame završila je u Londonu.

 


Šest godina je radila kao prevodilac u Ujedinjenim nacijama, a njen prvi roman “Tragična sudbina Morica Tota” preveden je na nemački i engleski jezik. Roman “Park Logovskoj” posvetila je ocu Bori koji je bio njen uzor u životu.

Neverovatna sličnost između Dane i oca je primetna na svakoj fotografiji, a s obzirom da se i ona i Žika trude da očuvaju uspomenu na slavnog oca, jedna od njenih poslednjih objava je upravo sa njim.

 


Dana je objavila crno-belu fotografiju sa Borom uz opis “omiljena zajednička” i time pokazala koliko liči na oca, ali i pokupila samo pozitivne komentare.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU