in

SIN DRAGANA KAPIČIĆA JE NAŠ POZNATI GLUMAC: Igrao slavnog oca u popularnom filmu

SIN DRAGANA KAPIČIĆA JE NAŠ POZNATI GLUMAC: Igrao slavnog oca u popularnom filmu

Legenda srpske košarke, Dragan Kapičić, umro je u ponedeljak ujutru u 76. godini, a datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni

Sin Dragana Kapičića je naš proslavljeni glumac Stefan Kapičić, a glumac je čak pre 10 godina u ostvarenju „Bićemo prvaci sveta“ igrao nikog drugog do svog slavnog oca.

– Ovo je svakako vrlo specifična uloga. Velika mi je čast i odgovornost što glumim svog oca iz perioda kada ja nisam ni rođen. Dugo sam u poslu, ali ovo mi je najveći izazov u karijeri – rekao je tada za „Blic“ Stefan Kapičić.

Tek tada je shvatio koliko je njegov otac bio značajan svojim kolegama.

Zlatna generacija jugoslovenskih košarkaških asova nije donela samo prvu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 1970. godine u LJubljani već i duh zajedništva, prijateljstva, kao i poštovanja prema reprezentaciji.

Pripremajući ulogu tada, Stefan je od oca slušao mnoge priče o tom periodu. Glumac je tek tada shvatio koliko je njegov otac bio značajan svojim kolegama i koliko je bio važan za reprezentaciju i zemlju uopšte. Učio je od njega i košarkaške finte. Saigrači, treneri, prijatelji, ali i navijači Dragana Kapičića takođe su pomogli Stefanu da bolje pripremi ulogu i dočara atmosferu u kojoj je ta košarkaška generacija donela medalju.

– Tražio sam od njega savete kako bih ga što verodostojnije predstavio kao igrača, ali i njegov odnos sa saigračima – objasnio je glumac.


Osim Kapičića, u filmu svog oca tumači i sin pokojnog Krešimira Ćosića. Legendarni centar preminuo je 1995. godine od raka, a njegov sin Petar nije imao priliku da ga bliže upozna.

(Blic)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU