in

Pomaže kod boljeg rada bubrega tako što ih čisti

Napitak od tri sastojka savršena je kombinacija voća i povrća bogatog antioksidansima i flavonoidima koji jačaju imunite ti pomažu mu da se mori sa slobodnim radikalim i drugim štetnim mikroorganizmima.

Jabuke su bogate vitaminima A i C, vitaminima B grupe, riboflavinom, a pored toga imaju i visok udeo važne supstance – pektina. Pektini poboljšavaju peristaltiku creva, mogu smanjiti apsorpciju šećera, a čuvaju i zdravlje nervnog sistema i kostiju. Jabuke imaju detoksikaciono, protivupalno i antiseptično dejstvo. Mogu stimulisati rad jetre.

Pročitajte još: Saveti za uzgajanje ljutih PAPRIČICA: Mogu uspeti u kućnim uslovima bez aditiva, uz jako malo truda

Šargarepa ima antioksidativno, protivupalno i antibakterijsko dejstvo, što u kombinaciji sa jabukom predstavlja dobitnu kombinaciju za imunitet. Pored toga, ovo povrće štiti arterije. Karotenoidi koji se nalaze u šargarepama pomažu u pčuvanju moždanih i mentalnih funkcija, a poboljšavaju i čuvaju zdravlje kardiovaskularnog sistem.

Cvekla obiluje vitaminom A i enzimom betainom koji hrani i jača žuč i jetru. Odličan je izvor kalijuma, a poseduje i antibakterijska i antioksidativna dejstva.

Sastojci koji su dovoljni za jednu čašu:

  • 2 cvekle
  • 2 šargarepe
  • 2 jabuke

U blender ubacite i izmiksajte sastojke. Možete dodati kockice leda ili malo biljnog mleka po želji.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU