in

Pola estrade danas praznuje (FOTO)

Pola estrade danas praznuje (FOTO)

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici slave Svetog Čudotvorca, zaštitnika putnika, moreplovaca, dece

Danas je Nikoljdan, pa nije ni čudo da mnoge poznate ličnosti obeležavaju krsnu slavu u krugu porodice i prijatelja. Procenjuje se da polovina pravoslavaca u Srbiji slavi Svetog Nikolu, dok druga polovina, kako se kaže, ide u goste. Tako je i na estradi!

Poznato je da pevač Slobodan Sloba Radanović veliku pažnju pridaje verskim običajima, pa je tako bilo i ovoga puta kada je među prvima, na društvenoj mreži objavio sliku ikone Svetog Nikole, kao i slavski kolač uz natpis- ”porodica” i simbol srpske zastave.

Foto: Instagram printscreen/slobaradanovic

Pročitajte još: Danas je SVETI NIKOLA: Obavezno ispoštujte ove običaje, a jednu stvar nikako nemojte da radite

Svetlana Ceca Ražnatović, tradicionalno 19. decembra u svom domu okuplja rodbinu i najbliže prijatelja, pa ne sumnjamo da će tako biti i ove godine. Folk zvezda posti ceo post, pa po običajima sprema i posnu slavu. Na njenoj trpezi se uvek nađu raznovrsne đakonije, koje nikada ne priprema ona sama.

– Moja sestra Lidija je zadužena za organizaciju, ona misli na sve – izjavila je više puta Ražnatovićeva.

Od kada je odrastao, domaćin slave u njenom domu je sin Veljko koji dočekuje goste.


Cecina kuma, Viki Miljković koja je juče proslavila i rođendan, takođe slavi Nikoljdan, a više puta je izjavila kako sama voli da umesi pogaču.

Milica Todorović, voli da slavu provede u krugu svoje porodice, kako običaji nalažu, pa je do sada svake godine u krugu najmilijih uživala u rodnom Kruševcu, uz bogatu trpezu i pravoslavne običaje.


Pročitajte još: Pomolite se SVETOM NIKOLI, Čudotvorcu: Ovo je najpoznatija molitva za Nikoljdan

Željko i Jovana Joksimović, vole na današnji dan da okupe prijatelje i rodbinu u svom domu. Kako kažu upućeni Željko rado zapeva koju za svoje najbliže. Nikoljdan je krsna slava i Aci Lukasu, međutim od kada se razveo od supruge Sonje, Lukas ovaj dan obeležava skromnije nego ranije.

Slavi se i u domu naše poznate teniserke Jelene Janković.

 

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU