in

Pogledajte akko da napravite najukusnije SLAVSKE kolače

Pogledajte akko da napravite najukusnije SLAVSKE kolače

Sezona slava je uveliko u toku, a tu su i predstojeći praznici. Ovo je doba godine kada najviše spremamo kolače i postoji nekoliko trikova kako da nam ostanu što duže sveži.

Svaki iskusni domaćin sprema određenu zalihu hrane nekoliko dana pred slavu ili važan događaj. U slučaju da spadate u ovu grupu ljudi postoji nekoliko saveta kako da održite kolače svežim čak i nakon proslave.

Hrskavi kolačići

Hrskavi kolači nikako ne podnose vlagu, jer ih ona omekšava, a samim tim i gube na hrskavosti. Preporuka za njihovo čuvanje jeste da ih odložite u hermetički zatvorenu posudu i da ih u nju nikako ne stavljate pre nego što se skroz ohlade.

Pročitajte još: Posna karamel torta za bogatu slavsku trpezu: Obradujte goste slatkišem na kraju ručka (FOTO)

Kolači od dizanog, prhkog ili lisnatog testa

Ove kolače je najbolje zamrznuti, ali pre nego što to uradite, ostavite ih oko pola sata u frižideru, pa ih tek onda premestite u zamrzivač. Na taj način ćete očuvati prhkost testa.

Štrudle ili kuglof, keks s punjenjem

Polovinu isečene jabuke ili krišku hleba stavite u posudu, a zatim u tu posudu odložite mekane kolače koje želite da čuvate. Hleb i jabuka deluju kao ovlaživač i produžiće svežinu kolačima.

Kremasti kolači 

Ovakve kolače ne bi trebalo da držite u frižideru duže od tri dana. Najbolje bi bilo da ih prekrijete masnim/pek papirom, da ih upakujete u kesu ili posudu, a zatim da ih zamrznete. Kada budete planirali da ih poslužite, ostavite ih da se odmrznu na sobnoj temperaturi i biće kao sveži, prenosi “Informer”.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU