in

PET laganih vežbi za savršen dekolte

Većina žena, kada odluči da zategne telo, akcenat stavlja na noge, ruke ili zadnjicu.

Međutim, ne bi trebalo zanemariti ni grudi, jer su i one naša “lična karta”. Da bi bile lepe i što duže ostale čvrste, nije potrebno mnogo vremena. Dovoljni su dobra volja i istrajnost. Stoga vam predlažemo nekoliko jednostavnih vežbica uz pomoć kojić ćete imati savršen dekolte.

Pročitajte još: Ako vas bole leđa ovo je ŠEST vežbi koje možete da radite na poslu

Lezite na leđa

Nogama se oslonite o pod. U obe ruke uzmite po jedan manji teg, zatim ih podignite da budu u visini ramena. Laktove raširite, a ruke savijte pod uglom od 90 stepeni, pa laktove spuštajte do grudi. Izdahnite, podignite tegove iznad glave i izravnajte ruke pa se lagano vratite u početni položaj. Vežbu ponovite deset puta u tri serije.

Kleknite na kolena

Nagnite se napred i uspravnih leđa naslonite se na dlanove koji su okrenuti napred. Gledajte pravo ispred sebe, izdahnite, pa se polako spuštajte u sklek tako da laktove držite blago odmaknute od tela. Noge su savijene. Vežbu radite u tri serije po 10 ponavljanja.

Pročitajte još: PLANK vežba zaludela svet: 5 minuta dnevno u jednoj pozi i za 14 dana zategnuto telo!

Oslonite se na ruke i noge

Telo mora da bude ravno od glave do stopala. Spustite se do tačke u kojoj ste grudima skoro dodirnuli pod. Nadlaktice su vam pod uglom od 45 stepeni sa torzom. Napravite pauzu, pa se vratite u početnu poziciju. Uradite deset sklekova i zatim se odmorite dva minuta, pa ponovite još dve serije.

Lezite na klupu ili kauč

Tako da lice bude okrenuto gore. Noge su na podu. Uzmite tegiće i držite ih iznad ramena, blago savijenih laktova. U tom položaju spuštajte tegove dok vam laktovi ne dođu u nivo grudi. Držite i dalje blago savijene laktove dok vraćate tegove gore. Ponovite 10 puta, odmorite se, pa uradite još dve serije.

Pročitajte još: PET vežbi za ravan stomak ŽENA u srednjim godinama

Prislonite ruke na kukove

Držite leđa uspravno, ruke savijajte unazad tako da se laktovi dodirnu pozadi, pa tako, sa prislonjenim laktovima, ostanite 10 sekundi. Zatim vežbu ponovite deset puta u tri serije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU