in

Pet čajeva koji pomažu kod artritisa i bolova u kolenima! Deluju protivupalno na telo i obuzdavaju simptome bolesti!

Artritis je vrlo bolna i onesposobljavajuća bolest ili poremećaj koji pogađa milione muškaraca, žena i dece.

Ako patite od artritisa, to vam može mnogo otežati život i ograničiti aktivnosti koje možete raditi.

Ovi kućni lekovi mogu pomoći u lečenju različitih vrsta artritisa, uključujući giht, i bol i ukočenost koji oni uzrokuju.

Artritis često dolazi sa bolom koji može da traje ceo život i može učiniti nemogućim obavljanje nekih najjednostavnijih, svakodnevnih zadataka. Na primer, i ustajanje iz kreveta može biti najteži zadatak, ako su vam zglobovi ukočeni i u bolovima.

Rezultati istraživanja pokazuju da kurkuma može biti podjednako efikasna kao ibuprofen u lečenju artroze kolena.

Pročitajte još: MED OD BOROVIH IGLICA – tradicionalan recept: Pune su vitamina C, podižu imunitet i oslobađaju vas upornog kašlja! (RECEPT/VIDEO)

Čajevi koji pomažu kod artritisa

Čaj od kurkume

Čaj od kurkume je ukusno i zdravo piće napravljeno od svežeg ili sušenog korena kurkume. U tradicionalnoj indijskoj i kineskoj medicini koristi se za lečenje različitih stanja hiljadama godina.

Aktivni sastojak kurkume je kurkumin. To je jedinjenje koje deluje antioksidativno i protivupalno na telo.

Naučne studije zaključuju da kurkuma ima čitav niz zdravstvenih blagodati i može biti potencijalni prirodni tretman za artritis i bol.

Čaj od đumbira

Čaj od đumbira je jednostavan za pripremu i pun je protivupalnih i analgetičkih svojstava koja mogu pomoći kod hroničnih bolova i upala artritisa.

Rezultati istraživanja za kurkumu

Rezultati studije objavljeni u naučnom časopisu, sugerišu da antiinflamatorne i antioksidativne aktivnosti kurkumina mogu pomoći u regulisanju količine upale koju imuni sistem stvara. Analize pokazuju obećavajuće rezultate u korišćenju kurkume za ublažavanje simptoma artritisa. Dalje, kurkumin pokazuje minimalne neželjene efekte i može biti jednako efikasan kao ibuprofen za lečenje artroze kolena.

Šolja čaja od đumbira napravljena od vrele vode i naribanog svežeg đumbira, vrećice čaja ili ekstrakta đumbira ima mnoge lekovite prednosti.

Čaj od šipka

Čaj od šipka ima nepogrešiv nežni cvetni ukus i bogat je vitaminima, mineralima i fitohemikalijama. Napravljen je od ploda divlje ruže zvane Rosa canina.

Ovaj čaj se tradicionalno koristi za lečenje infekcija bešike, dijareje i dijabetesa.

Sada studije pokazuju da vam može pomoći da obuzdate simptome artritisa.

Čaj od kore vrbe sadrži salicin i ponekad se naziva “prirodnim aspirinom.”

Čaj od kore vrbe

Potencijal za ublažavanja bolova koje ima kora vrbe je razlog zašto je različite kulture tradicionalno koriste za uobičajene bolesti kao što su glavobolja i menstrualni grčevi.

Uživajte u vrućoj šolji čaja napravljenog od sušene kore vrbe, tamne bordo boje. Ovaj čaj je prirodna alternativa lekovima za smanjenje bolova.

Kora vrbe sadrži salicin i ponekad se naziva „prirodnim aspirinom“.

Pročitajte još: Seme MLADE KOPRIVE diže iz mrtvih: Pucaćete od energije i libida! (RECEPT/FOTO)

Tamjan / čaj od bosvelije

I na kraju, jedan od najboljih biljnih čajeva za artritis je čaj od tamjana.

U pitanju je aromatična smola napravljena od drveta Boswellia serrata. Ovaj indijski ajurvedski lek koristi se za mnoge bolesti poput astme i funkcije creva.

Dalje, može pomoći u smanjenju bolova i upala izazvanih osteoartritisom i reumatoidnim artritisom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU