in

Ovo je omiljena knjiga Odri Hepbern

Svojom vanvremenskom lepotom i šarmom, Odri Hepbern je i dalje ikona popularne kulture, iako nije sa nama već 29 godina.

Slavna glumica i ikona stila najpoznatija je po svojim ulogama u filmovima Praznik u Rimu (1953), Sabrina (1954) i Doručak kod Tifanija (1961), koji su od nje napravili zvezdu u planetarnim okvirima.

U odnosu na ostale Holivudske dive sredine 20. veka, Odri Hepbern je bila skromna i nije bila toliko zainteresovana da uvek bude u centru pažnje, a svoju slavu je uglavnom koristila da skrene pažnju na različite humanitarne kampanje. Ona je takođe bila poznata i kao veliki ljubitelj kulture i umetnosti, a naročito književnosti.

Pročitajte još: NARODNO VEROVANJE: Ako vas zasvrbi desno stopalo, desiće vam se VAŽNA promena

Odri Hepbern je uvek rado pričala o knjigama koje voli, a gotovo svaki put je isticala dečiji roman Tajni Vrt engleske spisateljice Frensis Hodžson Bernet kao svoje omiljeno štivo. U pitanju je priča o zanemarenoj 10-godišnjoj devojčici koja otkriva magični vrt skriven na imanju njenog teče.

Knjiga je objavljena 1911. i ostvarila je veliki uspeh, jer je, između ostalog, sadržala i sjajne ilustracije. Tajni vrt je više puta ekranizovan, a u poslednjoj filmskoj verziji romana iz 2020, glavne likove su tumačili Džuli Volters, Diksi Edžeriks i Kolin Firt.