in

Ovo je najzdravija kombinacija namirnica

Toliko puta dosad, slušali smo koje su to namirnice koje nikako ne smemo da jedemo zajedno.

Sada je vreme da saznate koja nam to hrana, u kombinaciji, daje najviše nutritivnih vrednosti.

Pročitajte još: Vaših 5 sekundi može SPASITI mnoge živote! PRESECITE gumice zaštitne maske, pre nego što je bacite! (FOTO)

Idealne kombinacije namirnica Kuvano jaje i salata Masti iz žumanca pomažu telu da bolje apsorbije antioksidante iz povrća, navodi se u jednoj američkoj studiji. Stoga je savet da uz salatu obavezno pojedete i jaje i obrnuto. Krompirići i povrće Kombinovanje manje i više nutritivnih namirnica pomaže nam da se duže pridržavamo zdravog načina ishrane, kažu naučnici.

Zato, ukoliko se odlučite na pomfrit, naručite neko povrće uz to, poput paprike ili paradajza. Bademi i jogurt Vitamin D ima brojne zdravstvene benefite, uključujući zdravlje kostiju, jačanje imunog sistema i popravljanje raspoloženja. Jogurt je najbolje kombinovati s oraščastim voćkama, jer masti iz jogurta potpomažu apsorpciju vitamina iz oraščastih plodova i to za 32%.

Foto: Despositos

Maslinovo ulje i kelj Povrće je prepuno vitamina, ali organizmu su potrebne i masti, kako bi apsorbovao sve te vitamine. Mešutim, iako su zdrave masti iz maslinovog ulja preporučljive, ipak smanjite s konzumacijom ovog ulja, naročito ukoliko vodite računa o kilogramima. Sardine i španat Masna riba bogata je vitaminom D, dok je španat prepun magnezijuma i gvožđa.

Pročitajte još: Napravite sami LEK od MLADOG ORAHA: Za prirodno lečenje ŠTITNE žlezde, dovoljna je 1 čaša dnevno (RECEPT)

Magnezijum pomaže u apsorpciji vitamina D, te je jasno zašto je ova kombinacija preporučljiva. Kurkuma i crni biber Ova kombinacija pomaže telu da bolje apsorbuje antikancerogena dejstva kurkume. Pritom, nije teško kobinovati ova dva začina, koja se mogu koristiti u svakom jelu. Paradajz sok i španat Paradajz je odličan izvor vitamina C, a u kombinaciji sa španatom, telo koristi sve benefite obe namirnice.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU