in

Ovo je 8 tajni savršene linije svake žene

Merilin vos Savant je žena sa najvišim stepenom IQ i savršenom linijom.

Najinteligentnija žena na svetu, Merilin vos Savant ogolila je tajne “stručnjaka” za mršavljenje i nutricionista, na koje žene troše milione dolara. Ova slavna Amerikanka učestvuje u brojim projektima za podizanje svesti o znanju i jačanju inteligencije, a njen poslednji projekat tiče se definisanjem odgovora na najproblematičnije pitanje brojnih dama: Kako održati vitku liniju?

Pročitajte još: Da li je i vama ovo previše DETINJASTO: Paparaci uslikali Dženifer Lopez, a jedan detalj oko njenog vrata NIKO NIJE OČEKIVAO (FOTO)

Donosimo vam osam tajni za održavanje savršene linije kod svake žene, bez obzira na godine, krvnu grupu, genetsku predispoziciju.

1. Zaboravite na grickalice

Među primarnim pravilima koje će telo dovesti u red Merilyn je navela izbacivanje grickalica iz korpe u prodavnici. Naime, kuhinjske police treba napuniti svim namirnicama za tri dnevna obroka, ali pri tome treba u potpunosti izostaviti slatke i slane grickalice poput keksa, čipsa i svih drugih za liniju opasnih zalogajčića.

2. Izbacite međuobroke

Pročitajte još: NJihov slučaj obišao planetu: Blizanci rođeni u dve različite godine

Umesto voća i sokova za međuobrok, kojima Merilyn ne osporava zdravu ulogu u ishrani, ona savetuje šoljicu čaja. Ona dan završava uživajući u jelima koje god poželi, jer veruje da je hrana korisnija za telo kada ste gladni, a ne kada vam to nalaže raspored.

3. Odviknite se od kaloričnih rashlađenih napitaka

Sokovi i mleko tolerišu se samo za vreme doručka, a važno pravilo kojeg se pridržava je ispijanje napitaka bez leda. Ona smatra da uz led pića postaju vodenasta što uništava njihov ukus, pa imamo potrebu kompenzovati to dodatnim slatkim napicima.

4. Nikada nemojte “počistiti” tanjir

Pročitajte još: Nakon što su joj roditelji pronađeni mrtvi u domu, oglasila se popularna glumice: “Želim privatnost da tugujem”

Unos prekomerne hrane je najgora vrsta bacanja ukusne hrane. Koliko god vaš obrok bio ukusan, najbolje za dobru liniju bilo bi da naučimo da ostavimo deo hrane na tanjiru za sledeći obrok, ali nikako za užinu i grickanje.

5. Uživajte u večeri

Zadovoljstvo uživanja u večeri sa porodicom i prijateljima u modernom ubrzanom svetu polako izumire, ali to nas ne bi trebalo sprečiti da i kada jedemo sami uživamo u svakom zalogaju. 

6. Cenite hranu i uživajte u svakom zalogaju

Ako volite hranu, onda se sa ljubavlju odnosite prama svakom zalogaju, na način da svaki sažvaćete što duže možete i osetite aromu u ustima. Na ovaj način oslobodićete se muka poput nadimanja i grčeva u crevima.

Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ – Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce

7. Ostanite dosledni u navikama

Vikend je najčešće oaza opuštanja pri čemu brojni podrazumijevaju i otpuštanje svih kočnica u ishrani, kojih se drže preko nedelje. Merilyn savetuje da se rasporeda strogo pridržavate, a u trenucima besposličarenja da, umesto za grickanjem, posegnete za nekom aktivnošću poput šetnje ili vožnje biciklom.

8. Ne potcenjujte kalorije

Zdrava hrana u obroku ne dozvoljava prejedanje što je velika greška brojnih u ishrani, ljudi podcenjuju kalorije. Lagan doručak i ručak u slučaju Merilyn broji 250 kalorija.

9. Jedite samo hranu koju zaslužujete

Nikada nemojte pristajati na lošu hranu, vaše telo zaslužuje samo najbolje. Zato zaboravite na raskuvanu testeninu, masni sendvič ili loš keks jer to jednostavno ne zaslužujete.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU