in

Ovih SEDAM REČI Kejt Midlton i Megan Markl nikada ne smeju da izgovore, a mi ih koristimo svaki dan

Megan Markl i Kejt Midlton, morale su da se odreknu mnogih stvari, kada su odlučile da budu deo kraljevske porodice.

Pročitajte još: Potresna ispovest popularne pevačice: Progovorila o VELIKOJ TRAGEDIJI i potresnom detalju iz mladosti

Osim što ne smeju da imaju društvene mreže, moraju da se pridržavaju kodeksa oblačenja, ali najviše moraju da paze na svoje ponašanje. Neke reči zabranjeno im je da koriste, isto kao i ostalim članovima kraljevske porodice. 

Autorka knjige “Watching the English”, otkrila je za britanske medije sedam reči koje članovi britanske porodice ne smeju da izgovaraju.

1. Pardon

Članovi kraljevske porodice ne smeju da izgovore ovu reč, pa radije koriste izraz „sorry“.

2. Toalet

Reč francuskog porekla koja se redovno upotrebljava i razumljiva je širom sveta, ali na dvoru je zabranjeno koristiti je, zbog čega za toalet kažu „loo“, što je jedan od oblika engleskih naziva.

3. Parfem

Reći nekome na dvoru da vam se dopada kako miriše, u kraljevskoj porodici smatra se nepristojnim i neprikladnim. Tako vojvotkinje nikada neće reći da im se sviđa parfem neke osobe, već će upotrebiti izraz „scent“, što doslovno znači „miris“.

4. Čaj

U engleskoj je ispijanje na poslepodnevnog čaja deo kulture, a Englezi najčešće „poziv na čaj“ koriste kada nekoga žele da pozovu na večeru. Ipak, na dvoru se taj izraz ne upotrebljava tako, već praktikuju da kažu „večera“ ili „obrok“.

5. Dnevni boravak

Iako palata ima mnogo prostorija koje služe kao dnevni boravak, taj termin na dvoru se ne koristi. Kada žele nekomereći da idu u dnevni boravak, koriste izraz „soba za crtanje“ ili britansku verziju engleske reči „living room“, a glasi „sitting room“ što u bukvalnom prevodu znači „soba za sedenje“.

6. Posh

U engleskom jeziku reč „posh“ označava otmenu osobu, ali na britanskom dvoru izbegavaju upotrebu tog izraza. Za nekoga će, tako, radije reći da je pametan nego otmen.

Pročitajte još: Tajna Balaševićeve pesme “Ne lomite mi bagrenje”: Mnogi je povezuju sa Kosovom, ali Đole je sakrio dublje značenje (VIDEO)

 

7. Dezert

Kada ih uhvati želja za slatkim, članovi dvora retko će zatražiti dezert. Umesto toga, upotrebiće izraz „puding“.

BONUS VIDEO: