in

Otkrivamo zašto “da je hteo, zvao bi te” nije uvek dobar savet

Otkrivamo zašto “da je hteo, zvao bi te” nije uvek dobar savet

Koliko puta vam se desilo da drugaricu pitate za savet šta da radite ukoliko vam se dečko koji vam se sviđa ne preuzima inicijativu i ne javlja se, a ona vam je rekla: da mu je stalo, učinio bi nešto po tom pitanju ili kad bi hteo, zvao bi te..? Možda ste i vi nekada nekome dale isti ovaj odgovor. Ovo može biti dobar savet, jer u tom slučaju vi ne gubite svoje vreme na osobu koja od početka navodno nije zainteresovana dovoljno za vas. Međutim, ni za šta u životu ne bi trebalo da smo isključivi, pa tako ni za ovo.

Zaista bi bilo idealno kada bi sve bilo ovako jednostavno, crno na belo. Međutim, to nije slučaj. Ono što ovaj savet izostavlja je da nije svaki muškarac isti. Nisu svi pripadnici jačeg pola ekstroventni i dominantani. Kao što postoje stidljivije žene, tako postoje i muškarci. Postoje oni kod kojih je izražena socijalna anksioznost, pa ne znaju tako dobro da komuniciraju sa drugima, naročito sa onima prema kojima osećaju nešto više.

Foto:Unsplash

Društvo je muškarcima nametnulo ulogu dominantne ličnosti u odnosu. Od njih se očekuje da iniciraju, da prvi pozovu. To može da im stvori dodatni pritisak. Pored toga, odbijanje ne podnosi svako tako lako. Previše negativnih odgovora može zaista negativno uticati na samopouzdanje–to nema veze sa polom.

Pročitajte još: Ovih MUŠKARACA treba da se klonite: Kada su u ovom životnom dobu mogu biti opasni po vas (FOTO)

Takođe, ono o čemu se ne razmišlja dovoljno je koliko to ženi moći oduzima, jer na njoj je samo da sedi i čeka da bude izabrana. Nije na njoj da mu prva piše i pozove ga na dejt, nije na njoj da mu priđe na svirci, da ga prva poljubi – to je muški posao. Žena ne bira, ona biva izabrana.

Ovaj savet je opravdan ukoliko neko ne pokazuje nikakvu zainteresovanost za vas, ili iskorišćava vašu pažnju. Međutim, ako ste sveni da postoje varnice i da vas druga strana simpatiše, uštedite svoje vreme i načinite prvi korak. Nemate ništa da izgubite, osim da brže saznate na čemu ste.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU