in

Otkopčavanje pantalona može biti rizično

Svako od nas ima određene “rituale” nakon jela. Pojedini vole da zapale cigaretu, dok drugi praktikuju konzumiranje vode odmah nakon obroka. Ali, mnoge navike koje smo usvojili izuzetno su rizične po naše zdravlje ili nepovoljno utiču na organizam. 

1. Cigarete

Konzumacija cigara jeste svakako jedna od lošijih navika. Mnoge studije došle su do zaključka da pušenje cigareta može da ugrozi vaše zravlje.

Ali, ukoliko odmah posegnete za cigarom nakon obroka, pravite ogromnu grešku. Naime, pušenje nakon što ste završili sa jelom, 10 puta povećava šanse da obolite od kancera.

Pročitajte još: Većina nas je sklona zaboravljanju, ali postoje signali koji ukazuju da je vreme za UZBUNU: Obratite pažnju

2. Voće

Koliko god zdravo bilo, voće nije preporučljivo jesti nakon jela. Ako ipak ovo radite, možete prouzrokovati nadutost u stomaku. Mnogi preporučuju da ove namirnice konzumirate sat vremena pre obroka ili nakon sat do dva nakon doručka/ručka/večere.

3. Čaj

Ispijanje čaja više je karakteristučno za druge kulture, nego za našu. Ali, ukoliko praktikujete ovu naviku, morate znati da nije baš najzdravija!

Razne biljke od koje se prave čajevi sadrže visok nivo kiseline koja dovodi do toga da se proteini iz hrane koju jedemo stvrdnjavaju i samim tim znatno otežavaju varenje.

Pročitajte još: Ovo su NAMIRNICE koje možete jesti kad god poželite i nećete se ugojiti! (SPISAK)

4. Voda

 Ukoliko uzimate vodu odmah nakon obroka pravite veliku grešku. Oni koji ističu štetnost navike ispijanja vode tokom i odmah nakon jela smatraju da se tako  razređuje kiselina u želucu, koja je potrebna za neometano varenje hrane i apsorpciju hranljivih materija. Ako baš morate da popijete vodom tokom jela, potrudite se uzmete količinski što manje – preporučuje se gutljaj samo.

5. Otkopčavanje kaiša/pantalona

Svima se desilo da nakon obilnog obroka popuste kaiš ili otkopčaju pantalone. Ali, ova navika može dovesti  do uvrtanja creva i začepljenja koje može prourokovati druge ozbiljne zdravstvene probleme.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU