in

Otac Gordana Kičića je naš poznati REDITELJ (FOTO)

Otac Gordana Kičića je naš poznati REDITELJ (FOTO)

Glumac Gordan Kičić svoju glumačku karijeru je započeo još 1990-ih godina ulogom u filmu “Do koske”.

Nakoga toga su se ređale uloge u ostvarenjima “Kad porastem biću kengur”, “Nebeska udica”, “Mala noćna muzika”, a publika ga poslednjih godina voli zbog ulogama u serijama “Senke nad Balkanom”, “Ubice mog oca” i “Mama i tata se igraju rata”.

Pročitajte još: “Nisam imala para da platim kiriju, a bila sam popularna”: Naša pevačica otkrila manje poznate detalje iz karijere (FOTO)

Od 2009. godine je stalni član pozorišta “Atelje 212”.

Malo ko zna da je njegov otac proslavljeni reditelj i da ga je upravo on uveo u svet filma i preneo mu ljubav prema glumi. 

U pitanju je Branislav Kičić, proslavljeni srpski filmski reditelj poznat po ostvarenjima “Osmeha Margerit Jursenar”, “Moj ujak”, “Magnet”, To sam ja”, “Na Drini ćuprija”, “Gorica:Gorica Popović”.

–  Kao dete sam bio nemiran, pun energije i jedini trenuci kad sam bio miran bili su kada bi mi roditelji pustili neki film da gledam. Otac je imao veliku kolekciju VHS kaseta i pravio je neku vrstu svoje kolekcije filmova. Imao je veliku količinu filmskih klasika i pasionirano je gledao filmove što radi i danas, tako da sam ih i ja još kao mali gledao. U našoj kućnoj filmoteci imali smo dela Kloda Šabrola, ceo Karpenterov opus, Stenlija Kjubrika, Felinija, Antonionia, Melvila. Bio je to sastavni deo mog odrastanja – ispričao je svojevremeno Gordan Kičić za Kaleidoskop.

 


Glumac nikada nije krio da mu je pored supruge, najveća podrška pogotovo u poslu upravo njegov otac.

– Kako da ne. Meni je on vrlo dragocen saradnik i podrška sa kojim uvek proverim sve i kome dam svaki komad i scenario da pročita. Sa mnom je učestvovao u čitanju stotina scenarija za “Realnu priču” i sve vreme je bio na snimanju. Drago mi je jer vreme i život prolaze i ti neki trenuci koje imate sa ocem koji je pored vas u najvažnijoj stvari koju radite je stvarno fenomenalna – rekao je Gordan Kičić svojevremeno kada je režirao svoj prvi film “Realna priča”.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU