in

“OSUMNJIČEN JE ZA PRETNJE I ZASTRAŠIVANJE”: Oglasila se policija posle diskvalifikacije holadskog predstavnika

“OSUMNJIČEN JE ZA PRETNJE I ZASTRAŠIVANJE”: Oglasila se policija posle diskvalifikacije holadskog predstavnika

Holandski predstavnik je diskvalifikovan, a tim povodom se oglasila i policija, dok su holandski novinari odlučili da prestanu da prenose “Evroviziju”

Predstavnik Holandije je diskvalifikovan sa Evrovizije 2024, a kako su naveli švedski i holandski mediji protiv Josta Klajna se vodi istraga zbog incidenta u koji je uključena jedna od radnica televizijske producentske ekipe.

– Muškarac je osumnjičen za pretnje i zastrašivanje. Ispitala ga je policija, ali nije zadržan – objavila je portparolka švedske policije u vezi sa incidentom na Evroviziji 2024.

– Uviđaj je završen pošto je policija je preduzela sve istražne radnje i ispitala osumnjičenog, oštećenu i svedoke. Sledi uobičajeni pravni proces – dodala je.

Holandska televizija odluku o diskvalifikaciji ocenila je “nesrazmernom”.

Oglasila se EBU

Raniji medijski natpisi, koji su se pojavili nakon što Joost Klajn nije nastupio na probi u petak, sugerisali su da je došlo do nekog sukoba između Klajna i izraelske delegacije zbog različitih stavova o ratu između Izraela i Hamasa.

NJegovo isključenje, međutim, nema nikakve veze s njegovim stavom prema drugim izaslanstvima, istakao je EBU.

Kako Telegraf nezvanično saznaje, svi holandski novinari su odlučili da se povuku i više ne prate Evroviziju.

Svi predstavnici medija se saosećaju sa svojim predstavnikom, zbog čega su odlučili da se povuku.

– Ovo je izazvalo veliki problem, nastao je potpuni haos u areni i među novinarima. Svi su holandski novinari su se povukli – rekao je izvor.

(Blic/ Telegraf)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU