in

Ostala sam trudna DVA PUTA u nedelju dana

Mama koja je mislila da ne može imati decu dobila je više nego što je očekivala

Žena je uspela da  dvaput zatrudni u jednoj nedelji – pri čemu je jedna beba začeta vantelesnom oplodnjom, a druga prirodnim putem. Kimberli Trip je još kao devojčica čeznula da bude majka – ali nakon što joj je sa 15 godina dijagnostikovan sindrom policističnih jajnika, rečeno joj je da možda nikada neće moći da ima decu.

Pročitajte još: Zbog čega neke žene stavljaju LISTOVE KUPUSA na grudi?

Sve vreme su se nadali

Ali 35-godišnjakinja iz Australije, rekla je da se uvek držala mrvice nade da će njen san o porodici jednog dana možda biti moguć. Nakon godina pokušaja prirodnog začeća, znala je da je vreme da razmotri svoje mogućnosti. Nakon što je provela vreme u formiranju i psihičkoj pripremi, Kimberli i njen suprug Adrian (35) potrošili su hiljade dolara na četiri ciklusa vantelesne oplodnje – a u julu 2019. bila je presrećna kad je otkrila da je trudna nakon što joj je ubačen jedan embrion.

Ali 35-godišnjakinja nije znala da će se njeno uzbuđenje udvostručiti, jer je njeno prvo snimanje potvrdilo da očekuje blizance, od kojih je jedna začeta vantelesnom oplodnjom, a druga prirodno, u razmaku od otprilike nedelju dana.

Foto: Piksabej

Kimberlei, koja je postala mama Leu i Patriku, sada imaju 15 meseci, rekla je: „Želela sam da budem majka, želela sam da se udam i imam porodicu i volela bih bar dvoje dece. Odrastajući sa dva starija brata, znala sam da želim veliku porodicu.”

„Kada sam imala 15 godina, dijagnostikovan mi je sindrom policističnih jajnika, zbog čega je skoro nemoguće imati decu. Rečeno mi je da možda nikada neću imati decu ili ću morati na veštačku oplodnju.”

Par je bio presrećan kada je saznao da je IVF uspeo, jer su se nadali da bi moglo da uspe, ali onda su doživeli najveći šok u svom životu. 

„ Zatim smo na našem prvom ultrazvuku, nakon šest nedelja, otkrili da ne postoji samo jedna beba, već dve. Bila sam u potpunom šoku. Prebacili smo samo jedan embrion, pa nisam mogla da shvatim šta se dogodilo.”

Medicinski fenomen

Nakon što je Kimberleiin lekar objasnio da je jedan blizanac začet prirodnim putem, a drugi kroz IVF, ostala je zapanjena. Dodala je: „Nismo mogli da verujemo. Nikada nisam čula da je tako nešto uopšte moguće. “

Fenomen žene koja zatrudni dva puta u kratkom vremenskom periodu medicinski je poznata kao superfetacija – tada dolazi do druge, nove trudnoće tokom početne trudnoće. Bebe rođene iz superfetacije najčešće se smatraju blizancima, jer se obično rađaju tokom istog porođaja, istog dana.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU