in

Nosite prsten na malom prstu? Evo kakvo skriveno značenje ima kod muškaraca i žena

Žene i muškaci vole da prsten nose na malom prstu, ali mnogi ne znaju kakvo skriveno značenje ima taj detalj

Za svakoga ko je u rimskoj antici nosio prsten na malom prstu kaže se da je na taj način izrazio svoju vezu s bogom Saturnom. Karakteristike poput istrajnosti, talenta, pameti i inventivnosti simbolizovane su prstenom. Osim toga, nošenje prstena na malom prstu navodno je signaliziralo suprotnom polu da je onaj ko nosi prsten dostupan. Praktično!

Pročitajte još: Srećna, temperamentna ili hladna osoba: Znate li koje je BOJE vaša DUŠA?

Značenje za muškarce

 

Kada muškarci nose prsten na malom prstu, često je to takozvani prsten s pečatom, tj. pečatnjak. Na nakitu se tradicionalno može viđeti porodični grb. Prsten s pečatom simbolizuje, uglavnom, plemenito poreklo nosioca i filozofiju života koja ide uz njega.

Često se priča da je nošenje prstena na malom prstu znak članstva u tajnoj organizaciji ili loži. Ponekad se čak govori i o mafijaškom identifikacionom simbolu. Međutim, prema bontonu prstena, sve je to besmislica. Moderni muškarac prsten na malom prstu nosi samo za ukras ili da ostavi utisak. Kao i uvek, svako može sam da odluči dopada li mu se to ili ne.

Značenje prstena na malom prstu, kada ga nosi žena

 

Dok muškarci često nose prsten na malom prstu, ovaj komad nakita tek je nedavno ponovo postao popularan kod žena. Prsten na malom prstu postao je pravi modni trend tek zahvaljujući jednom američkom brendu za nakit.

Pročitajte još: REŠENA MISTERIJA: Otkriveno zašto se kaže PLAVA KOSA, kad je žućkaste boje

 

Ovim prstenom slobodne žene izražavaju povezanost, odanost i ljubav prema sebi. Mali prsten podseća da ženama nije potreban muškarac kako bi čvrsto stajale u životu. Svetlucavi prsten na malom prstu trebao bi dame uvek iznova da podseća da vole sebe. Kakva sjajna poruka!

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU