in

NE MORATE da budete MRŠAVI da biste IZGLEDALI DOBRO

Upoznajte Kejti Sturino, zagovornicu telesne pozitivnosti i preduzetnicu čije serije sadržaja „Make Mi Size“ i „Supersize The Look“ postaju viralne od kada ih je ona pokrenula.

Ona je inspirisala žene širom sveta da se osećaju samouvereno u svojoj koži i da slave svoj stil: nešto što društveni mediji i naslovnice časopisa nisu uspeli da reše.

Tako je rođena Kejtina serija “Supersize The Look”.

Ideja je jednostavna: Kejti rekreira isti izgled koji su poznate ličnosti nosile u javnosti da pokaže da možete da nosite šta god želite i da izgledate jednako dobro (ako ne i bolje!) od super mršavog dela društva.

Od Lejdi Gage do Kejt Houms i britanske kraljevske Ketrin Midlton, nema izgleda da Kejti nije uspela.

#1 Krisi Tajgen


Većina žena pomisli : „Vidim te ali ne mogu da nosim top“ a Kejt pruža podršku kako bi se svaka punija dama osećala pouzdanije  – Da, možeš! A možeš da nosiš i kožne pantalone!’” nedavno je napisala svojim 680.000 pratilaca na Instagramu, podsećajući ih da se – nikada ne radi o tome ko ih je bolje nosio jer nas taj način razmišljanja samo sputava.- 

#2 Kejt Midlton


– Ono što mislim je da ne možete uzeti haljinu veličine 4 i samo je učiniti širom. Ista briga za rad sa šarama i šivenje koja se stavlja na odeću razne veličine mora se takođe staviti u odeću veće veličine, a da se pritom ne kvari. Uz to, ponekad se borimo i sa tipom modnih stilova koji su nam dostupni- objašnjava Pua, jedna od ovih inspirativnih žena, i dodaje da su poslednjih godina mnogi brendovi postali sveobuhvatniji u pogledu stilova i veličina.

#3 Kejt Bekinsejl


Društveni mediji su naglasili koncept osnaživanja i tako je pokret pozitivnog tela imao posebnu važnost. Nije ni čudo što je u poslednje vreme došlo do porasta uticaja plus-size na društvenim medijima koji koriste svoju platformu da zagovaraju pozitivnost tela. Takvi zaobljeni uticajni ljudi stekli su stotine hiljada, a neki čak i milione odanih pratilaca, dokazujući koliko je njihov sadržaj uglavnom dobro prihvaćen i relevantan. Pomislite na Kejti Sturino, Ešli Grejem, Čarli Hauard, Tes Holidej…

#4 Megan Markl


-Kada je reč o modi i stilu, žene sa oblinama se suočavaju sa izazovima kao i svaka druga žena- objanila je Pua’Nani Ovens, uticajna životna blogerka poreklom sa Havaja,. Dodaje da je ono što čini izazove velikih žena drugačijim jeste pronalaženje modnog brenda koji uključuje njihove veličine sa odećom posebno napravljenom za oblina tela.

#5 Lejdi Gaga


Rekavši to, Pua veruje da je pred nama još dug put.

– Zato devojke i momci sa oblinama moraju da prihvate ono što jesu kako bismo mi kao zajednica mogli biti viđeni i prihvaćeni kao pojedinci. Svako zaslužuje modu koju želi – rekla je ona.

Influenser u stilu života sa oblinama tvrdi da je pozitivnost tela ključna ne samo za žene sa oblinama, već i za žene i muškarce svih veličina: – samo što oblina tela trenutno prednjače u pokretu-.

#6 Kejt Houms


Prema Pui, prava pozitivnost tela počinje iznutra i sa svakom osobom pojedinačno.

PROČITAJTE JOŠ: Reči koje dižu iz ponora: 20 INSPIRATIVNIH CITATA koje svaka žena treba da pročita

– Pozitivnost tela dolazi od evolucije kao osobe da biste mogli da prihvatite sebe. Razvijanje kroz samopoštovanje, samopouzdanje i shvatanje svoje vrednosti izvan onoga što vaše telo fizički ili vizuelno može da ponudi drugima, i umesto toga šta vaše telo može da uradi za vas. Svi možemo da volimo sebe malo više, tako da volimo i prihvatimo jedni druge kao zajednica u društvu- objasnila je ona.

BONUS VIDEO: 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU