in

Ne kupujte skupe IZBELJIVAČE VEŠA, napravite ga kući i uštedite gomilu novca

Ne kupujte skupe IZBELJIVAČE VEŠA, napravite ga kući i uštedite gomilu novca

Uštedite na izbeljivačima veša tako što ćete napraviti domaći, jeftin i ekološki zdrav izbeljivač kod kuće na bazi peroksida. Ovaj izbeljivač je pogodan samo za pamučne i lanene predmete, odnosno tkanina mora biti prirodna, a ne sintetička.

Pročitajte još: Poklon koji nikako ne smete da unesete u KUĆU: Feng šui stručnjaci savetuju da ga odmah bacite ili spalite (NG)

Priprema domaćeg izbeljivača

Zagrejte vodu na oko 70 stepeni, trebalo bi da bude veoma vruća. Ako nemate termometar i ne možete odrediti temperaturu, onda se fokusirajte na toplu vodu koja teče iz slavine u običnom stanu. PTo je 60-75 stepeni. Ovo je temperatura koja nam je potrebna.

Pročitajte još: Citati dva SLAVNA pisca koji će vam pomoći da POBEDITE sebe: Oterajte nesreću i naučite da volite sebe

Sipajte u lavor ili kantu od 5 litara. Dodajte 2 kašike najčešćeg vodonik peroksida 3%, promešajte i izostavite stvari koje treba izbeliti.

Ostavite 20-30 minuta, a zatim isperite predmet u toploj čistoj vodi i osušite kao i obično, ili ga samo operite na uobičajen način u mašini.

Kao što vidite, metoda je najjednostavnija i najefikasnija. Rezultat nije ništa lošiji, a ponekad čak i bolji od skupih izbeljivača kupljenih u prodavnici. Stvari nakon takvog namakanja su snežno bele, žutost nestaje.

Bonus video:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU