in

Mira Adanja Polak iznenadila stavom o porodici, po cenu da je mnogi osude (FOTO)

Mnogima omiljena novinarka i autorka emisije, Mira Adanja Polak, o muško-ženskim odnosima.

Čuvena novinarka Mira Adanja Polak (79) decenijama je u braku sa čovekom njenog života, Martinom Darkom Polakom.

Zbog njega je svojevremeno umela da odloži veoma bitan intervju i vrati se iz Amerike u Srbiju. Nije se smirila dok mu nije rodila dete, a često voli da se našali i kaže da joj je to pošlo za rukom tek iz devetog puta, te da se u tome možda i najviše ogleda njena upornost i istrajnost.

Porodica na prvom mestu

Mirin muž je raketni inženjer, koji, kako slavna novinarka tvrdi, nije mnogo zainteresovan za njene emisije, kao što uostalom to nisu ni sin Marko, snaja i troje unučića.


Mira porodicu uvek stavlja na prvo mesto, a ulogu supruge, majke i bake posmatra kao nešto sveto. Za sebe tvrdi da je patrijarhalna žena, što je po njenom mišljenju srž skladnog braka.

Pročitajte još: DOSTA! Verica Rakočević odgovorila svima koji imaju problem s tim što nosi minić (FOTO)

– Zna se ko je u kući najstariji, muž, ko drugi. Muž je glava kuće i to poštujem. Mislim da je u osnovi svih bračnih razmirica upravo taj isforsirani sukob nadležnosti, ta potreba nekih žena da, bez ikakvog istinskog razloga, preuzimaju na sebe prerogative koji pripadaju muškarcima. Zašto, čemu, pa uloge su odavno podeljene! Svako nek igra svoju i – mir u kući. Kažem to po cenu da me optuže da sam konzervativna i tradicionalna. Ja se nikada ni sa jednim muškarcem nisam nadmetala i zato, valjda, nikada nisam ni doživela od njih poniženje ili neku drugu neprijatnost – rekla je ranije Adanja i dodala:


– Kada sam recimo imala zakazan intervju sa Kisindžerom, moj suprug je zatražio od mene da smesta sednem u avion i da se iz NJujorka vratim kući. To sam i uradila, a ispostavilo se da sam takvom odlukom obezbedila kod sagovornika mogućnost da intervju dobijem sledeći put. To su ti slatki i gorki rizici našeg posla.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU