in

Legendarni glumac otkrio malo poznate detalje o sebi, pa se dotakao i priče kako je dobio nadimak PELE

Legendarni glumac otkrio malo poznate detalje o sebi, pa se dotakao i priče kako je dobio nadimak PELE

Dragan Petrović Pele juče je proslavio 61. rođendan

Poznatog glumca i profesora Dragana Petrovića Peleta najviše pamte po čuvenoj replici iz “Lepih sela”: “Kako je u Švedskoj? Ladno, al’ standard”.

Kultnu ulogu je trebalo da igra njegov kum Slobodan Boda Ninković, ali je na kraju završila kod njega. Na pozornici je izveo na desetine sjajnih glumaca, a sa suprugom Olgom Odanović, takođe glumicom, na životnu pozornicu izveo je sina Jakova i ćerku Lenku.

Pročitajte još: Najlepša balada Marine Tucaković posvećena je ovom BRAČNOM PARU: Evo šta se krije iza popularnih stihova

Ja sam rođen naopačke! Ozbiljno vam kažem. Možete misliti kako je bilo veselo mojoj mami! Rođen sam na noge u kompletnoj placenti i sa otvorenim očima. Bilo je to 17. decembra 1961. godine, u porodilištu koje se nalazi na opštini Savski venac. Odrastao sam na Dorćolu, tada se zvala Đure Đakovića, a danas je to Venizelosova ulica – govorio je Pele za “Kurir” jednom prilikom.

Glumac danas slavi 61. rođendan, a nosi nadimak po jednom od najslavnijih igrača u istoriji fudbala.

U fudbalu nikad nisam bio vešt. Inače, igrao sam ragbi kratko u Partizanu. Uglavnom sam stajao kod gola i igrao beka. Onda su me zavitlavali, ja se nisam ljutio, prozvali su me Pele i tako je ostalo i dan-danas. Meni je to simpatično – ispričao je svojevremeno.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU