in

Lake vežbe za telo kao struna

Ako želite da budete kao struna neophodno je da vežbate najmanje tri puta nedeljno.

Zategnuti mišići stomaka, leđa, ruku i nogu su uslov za besprekornu telesnu formu. Pri tome, ključno je da radite vežbe koje angažuju sve mišićne grupe. Ka cilju do zategnutog tela bitan je i zdrav jelovnik, koji podrazumeva sve grupe namirnica, ali u ograničenim količinama.

Pročitajte još: Pet vežbi za TRBUŠNJAKE koji će se ugledati već posle dva dana (VIDEO)

Kada uskladite redovne treninge i izbalansiran jelovnik trebalo bi da postignete i dobro mentalno stanje, odnosno da stalno pronalazite motiv da nastavite sa navikama koje, osim dobrog izgleda, čuvaju i zdravlje.

Iako trenirate ne znači da možete da jedete koliko hoćete, već koliko je potrebno.

Da biste bili zategnuti kao struna predlažemo vam univerzalne vežbe za jačanje stomaka, leđa, nogu, ruku i grudi.

Pročitajte još: Jelovnik MEGAN MARKL za VITKU LINIJU: Treba samo da se pridržavate ova dva jednostavna principa

Savet je da ih izvodite u ujednačenom ritmu, što znači da opušteno dišete i ne pravite brze, nagle i “seckajuće” pokrete, već da kontrolišete snagu i izdržljivost mišića. NJima ćete na najbolji način ojačati celokupnu muskulaturu i stvoriti uslov i za bavljenje drugim sportovima.

Iz stojećeg stava, sa podignutim rukama u visini ramena spuštajte se u polučučanj, ali tako da vam kolena ne prelaze vrhove prstiju. Ponovite kao i prethodne vežbe, od osam do 10 puta u tri serije.

Leđa

Lezite na stomak, istovremeno podižite ruke i trup u visinu i jednu nogu. Spustite se u početni položaj pa ponovite vežbu sa suprotnom nogom. Ponovite u tri serije od osam do 10 puta.

Stomak

Lezite na leđa sa savijenim nogama. U rukama držite traku ili kanap. Podižite gornji deo tela od podloge i savijene noge istovremeno, a traku provlačite ispod nogu čime ćete povećati opterećenje, odnosno amplitudu podizanja. Ovo je najteža varijanta vežbe za jačanje trbušnih mišića, pa se zato savetuje naprednim rekreativcima. Lakša varijanta je ako naizmenično podižete jednu, pa drugu nogu sa provlačenjem trake. Ponovite vežbu u tri serije od osam do 10 puta.

Pročitajte još: Dijeta PUN TANJIR: 10 namirnica koje možete jesti neograničeno! (MENI)

Ruke i grudi

Lezite na stomak i dlanove postavite ispod ramena. Noge savijte u kolenima. Podižite gornji deo tela snažnim odgurivanjem od podloge. Ponovite osam do 10 puta u tri serije.