in

Komoda kao ukras vašeg doma

Pri odabiru komode trudite se da je stilski uklopite sa ostalim komadima nameštaja u vašem domu, a pre same kupovine odredite dimenzije komode prema veličini prostora, kao i njenu namenu.

Komoda je komad nameštaja bez koga je teško zamisliti bilo koju prostoriju u domu, a s obzirom na to da pored svoje praktičnosti doprinosi i estetici ambijenta, može biti pravi ukras vašeg doma. Komode se razlikuju po stilu, veličini i funkcionalnosti, a prema svojim potrebama možete birati komodu sa fiokama ili policama.

Namena komode je veoma bitna, pa tako neki model može biti savršen za skladištenje posuđa u kuhinji ili trpezariji, neki drugi za garderobu u spavaćoj sobi, ili pak odlaganje raznih svakodnevnih sitnica u dnevnoj sobi ili predsoblju. Važno je da uvek ima pravog izbora u bogatstvu ponuda.

Foto: Forma Ideale

Za spavaću sobu najbolji izbor je komoda sa fiokama, kao dodatak garderoberu ili ormaru. Ona je sjajno rešenje za sve sitnije komade garderobe koji će vam na taj način uvek biti na dohvat ruke i dobro organizovani.

Primer ovakve komode je komoda DUERO 5F 90 u sivom grafit dekoru koja je veoma praktična, a pored svoje osnovne funkcije koje prima doprinosi pet prostranih fioka, gornja površina komode može biti savršeno mesto za razne dekorativne sitnice, svakodnevnu kozmetiku, šminku ili omiljeni parfem. Pored ovog dekora, komoda DUERO dostupna je i u drugim dimenzijama i dekorima, koje možete prilagoditi vašem enterijeru.

Foto: Forma Ideale

Komoda je, uz cipelarnik i čiviluk, odličan komad nameštaja i za predsoblje. Kombinacija sa zatvorenim policama i fiokama je veoma funkcionalna i ostavlja prostora za odlaganje raznih stvari i predmeta koji se koriste svakodnevno.

Savet je  da vodite računa o veličini i obliku komode, kako ne bi zauzela mnogo prostora. Za manje prostorije  su najbolje komode sa manjom dubinom kako bi bilo dovoljno prostora za prolaz. Idealno rešenje za predsoblje je komoda MONDEGO 2K4F sa kombinacijom polica i fioka, koja svojim dimenzijama odgovara i užem prostoru, a pruža sasvim dovoljno prostora za odlaganje. Dizajnirana je kao spoj toplog dekora artisan hrasta, kombinovanog sa opak belim dekorom i belom lak folijom, pa svojim blistavim izgledom unosi otmenost u enterijer.

Foto: Forma Ideale

Komode u dnevnom boravku su svakako veoma korisne, a najbolje je da budu kombinacija fioka i polica. Idealno je kada je bar deo sa policama sa zastakljenim vratima, jer predstavlja vrstu izloga za omiljene sitnice i dekoraciju. Komoda ROYAL u beloj boji, oplemenjena klasičnim dekorativnim elementima, pravi je ukras svakog dnevnog boravka. Gornja površina komode može poslužiti za raznu dodatnu dekoraciju, omiljenu biljku, ili praktičnu upotrebu gde će čaše za piće iz bara biti na dohvat ruke, dok boce mogu biti odložene u zatvorene police komode.

Zid iznad komode može se takođe iskoristiti za lepši vizuelni efekat. Ukoliko je komoda smeštena ispod prozora, to je nekada čak i dovoljno, a ukoliko nije, dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da postavite veliko ogledalo, koje treba da bude približno iste širine kao komoda. Ogledalo ROYAL iz istoimene kolekcije odlično bi se uklopilo i dalo dodatnu dubinu prostoru. Umesto ogledala iznad komode možete postaviti i zidnu galeriju, ili jednu veću sliku, koja treba da bude minimalne širine kao polovina komode, ali ne šira od nje.

Za koji god model komode da se odlučite, najvažnije je da ispuni određenu namenu i uklopi se u ostatak životnog prostora, kako bi zaista imala ulogu ukrasa vašeg doma.