in

Ko pije sokove ima duplo veću šansu da obole od opasne bolesti

Zaslađena pića nisu izvor samo suvišnih kalorija, već mogu da uzrokuju ozbiljne zdravstvene probleme.

Novo istraživanje pokazalo je da dovode i do raka debelog creva.

Pročitajte još: Ruski lekar LAZAROV: Gospina trava pomaže kod ONKOLOŠKIH OBOLJENJA

Istraživanje objavljeno u magazinu “Gut”, obuhvatalo je 96.000 žena koje su svake četiri godine u predviđeni obrazac upisivale podatke o pićima koje su konzumirale.

Sokovi daju duplo veću šansu za rak

Žene koje su pile dva ili više zaslađenih pića dnevno imale su dvostruko veću šansu da dobiju rak debelog creva pre 50. godine u odnosu na žene koje su sedmično konzumirale manje od jedne čaše ovakvih pića.

U zaslađena pića tokom ovog istraživanja svrstana su gazirana i negazirana pića zaslađena šećerom i kukuruznim sirupom sa visokom fruktozom, kao što su bezalkoholna pića, voćni napici, punčevi i ledeni čajevi.

Istraživači koji su sproveli ovu studiju, u zaključku svojih rezultata savetovali su da bi zaslađena pića trebalo zameniti običnom vodom, mlekom, nezaslađenom kafom ili čajem.

Pročitajte još: Izbacite KAMEN U BUBREGU uz pomoć ovog RECEPTA: Jeftina žitarica rešava problem za 10 dana!

Da bi još više umanjili mogućnost da obolite od raka debelog creva oni su preporučili da se pažnja obrati i na ishranu. U vezi s tim, oni navode da bi trebalo da se jede manje crvenog i prerađenog mesa.

Žene ne treba da piju više od jednog alkoholnog pića

Žene ne bi trebalo da piju više od jednog alkoholnog pića dnevno, a muškarci ne više od dva.

Budite aktivni, jedite žitarice

U preporukama za ishranu protiv raka debelog creva oni su istakli i svakodnevno konzumiranje žitarica od celog zrna, čija semenki i mahunarki. To je značajno, kako navode, jer više vlakana doprinosi da probavni sistem kontinuirano bude aktivan. Na ovaj način se štite creva da ne bi došlo do stvaranja mutacija koje uzrokuju rak.

Pročitajte još: Biljke koje najbolje IZBACUJU TOKSINE: Stavite ih bokal sa vodom i OČISTITE TELO!

Poseban savet u borbi protiv raka debelog creva je da se vežba oko 150 minuta sedmično u cilju održavanja idealne telesne težine.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU