in

Kako najbrže ukloniti MASNE FLEKE sa KRPA bez otkuvavanja?

Kuhinjske krpe ne morate uvek otkuvavati.

S obzirom na to koliko se često i lako prljaju, nije ni čudo što kuhinjske krpe polako gube bitku s papirnim ubrusima. To, međutim, ne mora da bude tako, jer postoje vrlo jednostavni načini da se rešite prljavštine i masnih fleka i da vaše krpe ponovo budu bele!

U pitanju su trikovi koje su koristile naše bake i koje će bez sumnje pomoći onda kada pranje u veš-mašini ne daje rezultate.

Pročitajet još: Nikada nemojte prati KUHINJSKE KRPE i PEŠKIRE zajedno: Postoji jak razlog!

Soda bikarbona

Stari dobri sastojak za — od lepote preko zdravlje do održavanja higijene domaćinstva — efikasan je i u čišćenju krpa. Dovoljno je da poprskate fleke s po jednom kašikom sode bikarbone, prelijete vodom, malo protrljate i ostavite da odstoji preko noći. Ako imate vremena i živaca, prokuvajte krpe u ovom rastvoru, a ako ne, samo ih ubacite u veš-mašinu.

Pranje u soli

U jednom dubljem lavoru pomešajte pet kašika soli i pet litara vode, dobro promešajte i ubacite krpe. Ostavite da odstoje preko noći, pa ih izvadite, procedite i operite na uobičajen način, na ruke ili u veš-mašini. Iznenadićete se rezultatom!

Pranje sirćetom

Najpre operite krpe kao što inače činite, pa sipajte u jedan lavor vodu i sirće. Vode treba da bude oko duplo više nego sirćeta. Ostavite da odstoji 15 minuta, pa dobro istrljajte fleku i ponovo operite na uobičajen način.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU