in

Kako da uspešno sakrijemo PODOČNJAKE? Prvi korak je ključan

Problem istaknutih i tamnih podočnjaka imaju brojni ljudi. Koža ispod očiju je prirodno tamnija od ostatka lica jer je ovaj predeo tanji sa puno krvnih sudova. Osim toga, to je najosetljiviji deo našeg lica.

Postoje brojni prirodni načini rešavanja ovog problema ili bar znatnog ublažavanja, među prvima je dobar san koji brišem umor, a onda se na to nadovezuje unos tečnosti i zdrava ishrana.

Međutim, postoje i trenutna rešenja (koja, naravno, ne mogu da nadomeste zdrav način života) koja pronalazimo u šminkanju.

Pročitajte još: Izgledajte privlačnije, mlađe i lepše: Potrebno vam je samo 30 sekundi da potpuno promenite izgled

Ključna je strategija šminkanja područja ispod očiju jer u suprotnom dolazi do isticanja onoga što želimo da sakrijemo.

Prikrivanje podočnjaka

Pripremite kožu

Sve počinje od temelja. Kada je reč o delu lica ispod očiju šminkanje započnite hidratantnom kremom. Suva koža će izgledati umorno, bez obzira na to koliko korektora nanesete na nju. Najlakše je da nanesite malo kreme  i lagano je utapkajte duž područja ispod očiju, počevši od unutrašnjeg ugla prema spolja, piše Real Simple.

Pročitajte još: Jednostavni TRIKOVI kako da hodate na štiklama kao VIKTORIJI ANĐELI (VIDEO)

Boja ispod očiju

Podočnjaci su često praćeni hiperpigmentacijom zbog nakupljanja krvi u tom području, koja može da izgleda  ljubičaste ili plave boje. U tom slučaju pribegavamo korektoru. Prevucite ga preko tamnih krugova u obliku slova  “V”. Sačekajte da formula postane lepljiva, a zatim tapkajte i blendajte. Zaustavite se onda kada korektor nalicu koji ste naneli potpuno nestane.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU