in

Kako da PLAVA KOSA ne promeni boju od sunca, hlora i slane vode? Rešenja koja možete brzo da primenite

Kako da PLAVA KOSA ne promeni boju od sunca, hlora i slane vode? Rešenja koja možete brzo da primenite

Leto je u toku. LJubitelji sunca i uživanja kraj vode trude se da svaki slobodan trnutak provedu na ovaj način u letnjim mesecima. Ipak pored uživanja treba misliti i na zdravlje kože, a ono što često zapostavimo i zaboravimo je negovanje kose tokom sunčanja i izlaganja hloru i morskoj soli.

Zaštita kose od sunca, hlora i morske soli

Štetni UV zraci sunca, hlor i slana voda imaju tendenciju da liše kosu vlage, ostavljajući je suvom i lomljivom posebno ukoliko je tretirana farbom i ako je plava. Ipak postoje načini da svoju omiljenu plavu kosu zaštite tokom lepih letnjih dana.

Pročitajte još: Trik sa maslinovim uljem za PREPLANULU BOJU: Na ovaj način bronzani ten će se održati mesecima

Natopite kosu

Suva kosa je poput sunđera, ali kada je mokra, prekida se dalja apsorpcija hlora ili slane vode. Pre nego što skočite u bazen ili more navlažite kosu svežom, čistom vodom, što smanjuje verovatnoću da će apsorbovati vodu i sprečiti pojavu suvoće i oštećenja.

Dodajte ulje plavoj kosi

Hlor i slana voda imaju sposobnosti da skinu vlagu sa vaše kose i time izazovu ispucale vrhove i oštećenja. Osim toga, hlor i slana voda takođe deluju na uklanjanju sjaja čineći da izgleda beživotno. Zbog toga je dobro da pre nego što odete na kupanje u moru ili bazenu nanesete neko ulje poput arganovog ili kokosovog. Oni će pomoći da se stvori klizava barijera između vaših pramenova i vode, a istovremeno će obezbediti dodatni sloj vlage.

Pročitajte još: 5 MODNIH KOMADA koji su vam NEOPHODNI ovog leta

Nanesite SPF na kosu

Kao što je vašoj koži potrebna zaštita od sunca, tako je potrebna i kosi. Ključno je da potražiete proizvode za zaštitu od sunca za kosu koji sadrže i UVA i UVB filtere.

Vežite kosu

Kapa za plivanje je najbolji način da zaštitite kosu od slane vode i hlora, ali znamo da to nije najpopularnije rešenje. Ako ne volite da nosite kapu za plivanje, najbolje je da skupote kosu u visoku punđu. 

BONUS VIDEO

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU