in

Jednostavan trik koji će produžiti svežinu začinskom bilju

Uz ovaj trik začinsko bilje se više neće sušiti tako brzo.

Sigurno vam se desilo da ste kupili svežanj omiljenog začinskog bilja od kojeg je mirisala cela kuhinja. Međutim, već sutradan bilje se sasužilo, izgubilo je čvrstinu, a i miris je nestao, iako ste ga odložili u frižider.

Kako vam se ovo više ne bi dešavalo predlažemo vam jednostavan, a efektan trik, koji će sačuvatiu svežinu svakom sveže ubranom začinskom bilju.

Pročitajte još: Produžite im ROK TRAJANJA: Kako se pravilno čuvaju KUVANA JAJA u frižideru?

Bez obzira na to što ima skroz drugačiju namenu, kako biste produžili svežinu začinskom bilju, morate ga tretirati kao da je dekotrativno cveće.

To podrazumeva čuvanje peršuna, bosiljka, celera, mirođije, pa čak i ruzmarina u čaši sa vodom, kao kad stavljate cveće u vazu.

Takođe, neophodno je da redovno menjate vodu, i odstranjujete one požutele grančice. 

Pre nego što začinsko bilje stavite u vodu, podsecite mu krajeve. Potom ga prekrijte kesom za zamrzivač, i uvežite gumicom pri dnu čaše. Kako se čaša sa biljem ne bi prevtnula, stavite je u dublju tacnicu.

Ne zaboravite da je menjanje vode i te kako važno, jer od toga najviše zavisi koliko će vam peršun, bosiljak, celer, ili neki drugi začin ostati svež.

Prilikom kupovine začinskog bilja, uvek birajte onaj svežanj u kojem se nalaze čvrste, intenzivno zelene i mirisne biljke.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU