in

Imao je samo JEDNU ŽELJU pred smrt (FOTO)

Pevač Toše Proeski je bio čovek kakav se retko sreće.

Legendarni pevač Toše Proeski trgično je izgubio život u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine nedaleko od Nove Gradiške, a danas bi proslavio 41. rođendan.

Studirao je pevanje i bio jedan od najboljih studenata, a muzička karijera krenula mu je strelovitim usponom kad je imao tek 15 godina. Iako je tad još bio samo makedonska zvezda, ubrzo se njegova publika brojila u milionima, u svim državama bivše Jugoslavije.


Toše je od oca Nikole nasledio ljubav prema umetnosti. Otac je po zanimanju bio klesar i sledio je svog sina od početka njegove karijere. NJegovu slavu doživljavao je kao nešto najlepše što mu se dogodilo u životu. Nikada nije tvrdio da će Toše dostići vrh, jednostavno je govorio ‘ovo je Božje dete’.

Pročitajte još: “Pevao sam mami na SAMRTI”: Emotivna ispovest Željka Samardžića o majci od koje je nasledio TALENAT

– Kao dete želeo je da bude doktor, ali kasnije je muzika ušla u njegov život – rekao je svojevremeno otac.


U svom poslednjem intervjuu za makedonsku televiziju, Toše je otvorio dušu. Objasnio je da najviše koncerata i nastupa ima u Hrvatskoj. Na svakom koncertu, priznao je, imao je svoj mali ritual. Tada bi javno pozdravio mamu, tatu i prijatelje.

– Želeo bih da se malo trgnem od svega, ali ne mogu. Mašinerija me je stavila, kako to kažu, u ‘bubanj’ i gotovo. Nema povratka. Tražim povratak od svakodnevnih intervjua, od šminkanja, od skidanja šminke, pakovanja. Svega mi je ‘do ovde’ Smeta mi sve. Želim, a ne mogu otići na večeru ili prodavnicu – otkrio je tada.


Za mnoge je već tada izgledao iscrpljeno, a neki su otišli i korak dalje te pisali kako je pevač tog dana i naslutio tragediju.

BONUS VIDEO: