in

HOLANDIJA DISKVALIFIKOVANA SA EVROVIZIJE: Oglasili se organizatori

HOLANDIJA DISKVALIFIKOVANA SA EVROVIZIJE: Oglasili se organizatori

Holandski predstavnik Jost Klajn neće imati priliku da se bori za pobedu u večerašnjem finalu

Holandski predstavnik Joost Klein neće se takmičiti u večerašnjem finalu u Malmeu, saopštili su organizatori Eurosonga. Veliki je ovo šok, Holanđanin je bio jedan od favorita publike, brojni su njegovu pesmu videli na samom vrhu…

– Švedska policija istražila je pritužbu jedne članice produkcijske ekipe nakon incidenta koji se dogodio nakon njegovog nastupa u polufinalu u četvrtak uveče. Dok pravni proces traje svojim tokom, ne bi bilo prikladno da on nastavi sa takmičenjem, stoji u saopštenju.

– Želeli bismo jasno da naglasimo da, suprotno nekim medijskim saopštenjima i nagađanjima na društvenim mrežama, u ovaj incident nije bio uključen nijedan drugi izvođač ili član druge delegacije- poručili su, pa dodali:

– Zadržavamo politiku nulte tolerancije prema neprimerenom ponašanju na našem događaju i predani smo pružanju sigurnog i sigurnog radnog okruženja za svo osoblje na takmičenju. U svetlu ovoga, ponašanje Joosta Kleina prema članu tima smatra se kršenjem pravila takmičenja.

Veliko finale 68. takmičenja za pesmu Evrovizije nastaviće se sa 25 pesama.

Holandski fanovi ranije su zapretili da će bojkotovati takmičenje ukoliko Joost ne nastupi. Trebao ih je predstavljati pesmom “Europapa”, a nije nastupio ni na jučerašnjoj generalnoj probi.

(24sata.hr)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU