in

Greške koje pravimo prilikom nanošenja MASKE ZA KOSU: Izbegnite ih još danas

Greške pri nanošenju maske za kosu nam mogu oštetiti vlasi, a frizuru učiniti beživotnom i bez sjaja.

Svaki frizer će vam reći da je regenerator sastavni deo svakog pranja kose, a isto tako i da je maska za kosu nešto potpuno drugačije, što biste, ako želite imati zdravu kosu, trebalo da koristite barem jednom sedmično.

Ipak, iako sve ovo znamo mi ili ne koristimo masku za kosu ili je koristimo pogrešno. Evo o čemu je reč.

Greške pri nanošenju maske za kosu

Maska za kosu daje joj sjaj, hrani je, poboljšava njenu elastičnost i čvrstoću, a to bi , bez obzira na tip kose, svakako trebalo biti prioritet. Ali znate li kako zapravo pravilno naneti masku za kosu?

Pročitajte još: Opadanje vlasi, usporen rast: Šta se sve može desiti KOSI ako prečesto vezujete KONJSKI REP?

Za one koji imaju jako oštećenu kosu, preporuke su da nanesete masku uveče, prespavate i da tek ujutro operete kosu. Ali šta je s regularnim korišćenjem?

Realno, najčešće ćemo masku za kosu naneti kao poslednji korak pranja kose za vreme tuširanja. Ali postavlja se pitanje koliko je zapravo pravilno naneti masku na potpuno mokru kosu?

Ako masku nanosite na kosu koja je natopljena vodom, u folikule vlasi, neće ući svi benefiti koje maska pruža, odnosno, kosa će apsorbirati manje proizvoda.

Ono što bi trebalo da uradimo jeste da nežno ocedimo kosu ili da natapkamo peškir, pa tek onda da nanesemo masku, prolazeći prstima duž cele kose.

Nakon što isperemo kosu od maske i isfeniramo je, imaćete bolji volumen, veći sjaj i zdraviju kosu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU