in

Govor ćerke Dine i stihovi ispisani pored slike potresli sve prisutne (FOTO)

U Aleji velikana zagrebačkog groblja Mirogoj danas su se od Akija Rahimovskog oprostili neutešni članovi porodice, najbliži prijatelji i kolege.

Ispred kovčega stoji plakata i Akijeva fotografija, a na njoj su ispisani stihovi pesme “Moja je pesma lagana”.

“Tužna je naša ulica od kada nisi tu… Jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju”, stoji na plakati ispred kovčega sa Akijevim telom.

U Aleji velikana okupio se veliki broj kolega i prijatelja, a među prvima se pojavio Husein Hasanfendić Hus, njegov kolega iz Parnog Valjka, piše Index.hr.


S obzirom na aktualne epidemiološke mere, svi koji su voleli Akija i žele da mu odaju počast, imaju priliku to da učine kod Zdenca života ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, gde mogu doneti cveće i zapaliti sveće u spomen na ovog jedinstvenog i velikog muzičara.

Pročitajte još: “ŠALILA SAM SE DA IMAM TUMOR”: Poznata glumica o borbi sa opakom bolešću – otkrila koja 2 simptoma ne smete da ignorišete!

Njabliži su se kupili kako bi se poslednji put oprostili od legendarnog pevača, a emotivni govor Akijeve kćeri Dine dirnuo je mnoge do suza.

“Jednom prilikom si rekao da je lako biti visok, ali teško biti velik, velik čovek”, rekla je shrhana Dina, prenosi Index.hr.


“Hvala ti tata što si me naučio kako je čovek samo malen pod zvezdama. Ajde begaj, tako si mi govorio, begaj kćeri. Begaj tata jer im je dosadno gore bez tebe. I samo da znaš, samo ti, tata, i nitko kao ti. Volim te tata”, rekla je.

Kada je Aki iznenada preminuo svi su ostali bez reči, a njegovi prijatelji iz čuvene grupe “Parni valjak” oprostili su se emotivnim rečima.


“Napustio nas je naš dobri duh, prijatelj i saborac, Aki – čovek koji je živeo za pesmu, binu i svoju publiku. Još smo u šoku i neverici i dubokoj žalosti te trenutno nismo u stanju da dajemo izjave za medije.Veselili smo se predstojećoj turneji i novom singlu. Ovo je preveliki gubitak dragog nam prijatelja te vas u ime njegove porodice i benda molimo za razumevanje. Ovim putem želimo da se zahvalimo publici, prijateljima i kolegama na porukama podrške i izjavama saučešća”, napisali su oni.

Podsetimo, Aki je iznenada preminuo u subotu 22. januara, u bolnici u Novom Mestu gde je završio nakon što mu je naglo pozlilo. Imao je 66 godina.

BONUS VIDEO: