in

Evo šta treba da dodate, pa će biti sveži i mekani

Evo šta treba da dodate, pa će biti sveži i mekani

Uz pomoć ovog saveta, testo za kolače će uspeti čak i domaćicama koje nisu previše vešte u kuhinji

Neki kolači su prilično jednostavni za pripremu, a oko nekih se malo pomučimo. Ipak, jedno je sigurno – u njima svi uživamo.

Međutim, kada se pravi testo, postoji mogućnost da kolači ne budu sveži više dana, a kako je period slava uveliko u toku, a bliže se i novogodišnji i božićni praznici, potrebno je da ostanu sveži makar 2-3 dana.

Ukoliko planirate da pravite kolače od testa, nemate razloga za brigu, jer ono uopšte nije komplikovano za pripremu. Pratite recept detaljno, i uzmite sveže namirnice.

Pročitajte još: Trik iz kuhinje koji će nam OLAKŠATI ŽIVOT: Evo kako da vam oči ne suze kada sečete CRNI LUK

Foto: Profimedia

Najveća greška, koju mnogi prave, prilikom pripreme ovakvog testa, jeste u tome što dodaju previše jaja, jer belance testo čini žilavim i grubim. Sa druge strane, previše brašna može da ga osuši, pa se kolači brzo obajate.

Pročitajte još: Koliko zapravo SVINJSKO PEČENJE sme da stoji u FRIŽIDERU: Malo ko zna pravi ROK TRAJANJA

Ali, nema razloga za zabrinutost. Sve što je potrebno da uradite jeste da dodate jedan sastojak koji će apsolutno svako testo učiniti savršenim, i što je najbitnije, svežim više dana.

U pitanju je kisela voda! Zahvaljujući njoj, slatko testo će bolje narasti, a nakon pečenja, duže ostati sveže i mekano. Ukoliko dodate kiselu vodu, onda smanjite količinu mleka ili druge tečnosti koja stoji u receptu.

 

 

                               Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU