in

Evo šta će se dogoditi kada LOVOROV LIST stavite u veš mašinu

Samo nekoliko listova je dovoljno da primetite ovaj neverovata efekat koji se dobija ako ga stavite zajedno sa svojim vešom u veš mašinu.

Pročitajte još: Ove kućne poslove morati odraditi pre JESENI: Pripremite se za hladnije dane na vreme

Puno puta smo pisali o trikovima koji olakšavaju svakodnevni život. Većina njih nisu bila skroz nepoznata, s obzirom da su mnoge koristile naše majke i bake. Jedan takav je dodavanje lovorovog lista pri pranju veša.

Sigurni smo da niste do sada čuli da se lovorov list stavlja u veš mašinu, a trik ne daje efekat omekšavanja veša ili dodavanje mirisa već služi da – sačuva boju ali i da vrati boju koja je nestala prethodnim pranjima.

Lovorov list možete staviti direktno u mašinu za veš, ali mnogo bolji efekat ćete dobiti ako veš potopite u lonac napunjenim vodom.

Foto: Unplash.com

U zavisnosti od količine veša, uzmite do čak desetak lovorovih listova, stavite ih u vodu i prokuvajte.

Kada se ta voda malo ohladi, posle 20-30 minuta potopite u nju odeću i ostavite da odstoji nekoliko sati. Možete s vremena na vreme promešati veš rukom za još bolji efekat. Zatim dobro iscedite odeću i operite je u mašini za pranje veša ili ručno.

Ovaj trik najbolje funkcioniše sa belom odećom

Ako lovorov list nekim čudom ne pomogne, postoji još nekoliko načina koje možete da pokušate. Jedna od njih je stavljanje dve kašike soli u mašinu za pranje veša . Odavno se koristi za pranje zavesa i stolnjaka, jer efikasno uklanja mrlje i vraća im belu boju.

Dobro je znati da lovorov list nije jedini začin koji dobro funkcioniše u kupatilu. Biber takođe dobro radi posao pre nego što izbledi i ofarba odeću u mašini za pranje veša. To je stari prirodni način je obavezan u rutini svake iskusne domaćice. Važno je da se može koristiti i za bele i za obojene tkanine.

Pročitajte još: Prodajete kuću ili stan? Agenti za nekretnine upozoravaju na BOJE ZIDOVA koje će oterati kupce

Ako imate puno crne i tamne odeće, pokušajte da dodate kafu ili čaj u svoj veš . Ovaj jednostavan, prirodan trik omogućiće vam da uživate u intenzivnoj crnini vaše omiljene odeće. Dovoljno je da sipate četvrtinu čaše jakog čaja ili kafe u deo za pranje. Ovo piće ima veoma intenzivnu boju i sprečiće da vaša odeća dalje bledi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU