in

Evo kako da brzo oporavite kožu nakon PRVOMAJSKOG izleta na otovrenom

Zaštita kremama za sunce nije jedini način održavanja kože zdravom i hidriranom tokom izlaganja suncu

Snabdevena hranljivim sastojcima i dobro hidrirana, koža se manje peruta, što doprinosi da očuvanju  ujednačenog tena. Posebno je potrebno voditi računa nakon izlaganja prvom prolećnom suncu.

To izlaganje je iznenada i predstavlja svojevrsan šok za kožu i ceo organizam. Upravo tada je najbitnije da koži priuštimo pravi piling i tretman, koji će je sačuvati i održati sjajnom i zdravom.

Recept za piling suve kože

Pomešajte kafenu kašicicu sitnog kristal šećera, kafenu kašicicu biljnog ulja, maslinovog, bademovog ili kokosovog ulja i kafenu kašicicu meda. Nanesite na vlažno lice i masirajte kružnim pokretima, pa isperite mlakom vodom i kožu osušite mekim ubrusom.

Recept za piling masne kože

Pomešajte kafenu kašicicu sitno mlevenih zobenih pahuljica sa kafenom kašicicom meda i kafenom kašicicom jogurta. Nanesite na vlažno lice i masirajte kružnim pokretima, pa isperite mlakom vodom i kožu osušite mekim ubrusom.

Recept za piling za telo

U 3 supene kašike biljnog ulja, najbolje maslinovog, dodajte 1 supenu kašiku meda i 4 ravne supene kašike sitnih kristala morske soli. Sve dobro pomešaje u homogenu masu kojoj možete dodati i 2 kapi etarskog ulja (lavande, ruže ili narandžinog cveta), pa masirajte kožu kružnim pokretima, uvek u smeru od periferije prema srcu. Potom se istuširajte toplom vodom.