in

Diskvalifikovani holandski predstavnik se oglasio u toku Evrovizije: Evo šta je poručio

Diskvalifikovani holandski predstavnik se oglasio u toku Evrovizije: Evo šta je poručio

Stigli smo do velikog finala najgledanijeg muzičkog nadmetanja – “Evrovozija 2024”. Prošlogodišnja pobeda Šveđanke Lorin razlog je što je Malme domaćin ovogodišnje smotre za “Pesmu Evrope”.

Holandski predstavnik, Jost Klajn, po odluci organizatora, diskvalifikovan je i večeras, 11. maja, nije nastupao u velikom finalu “Evrovizije 2024”.

Jost se sada oglasio na svom Instagram storiju, te okačio snimak nekoliko pasa koji trče kao sumanuti okolo.

Ceo video prati pesma od Baha Men pod nazivom “Who let the dogs out?” što u prevodu znači “Ko je pustio pse napolje?”.

Nije poznato kome je poruka bila upućena, ali mnogi su mišljenja da je bila provokacija.

Zašto je diskvalifikovan?

Podsetimo, Klajn je bio optužen od strane jedne članice produkcijske ekipe, nakon skandala koji se dogodio nakon njegovog nastupa u drugoj polufinalnoj večeri.

Posle silnih peripetija koje prate 68. Evroviziju, oglasila i nacionalna televizija Holandije, Avrotros, koja organizije njihovo takmičenje.

Izjavu prenosimo u celosti:

– Dogodio se incident nakon nastupa prošlog četvrtka. Protiv jasnog dogovora, Jost je snimljen kada je silazio sa bine i morao je da požuri u zelenu sobu. U tom trenutku, Jost je više puta pokazao da ne želi da bude snimljen. To se nije poštovalo. To je dovelo do pretećeg pokreta od Josta ka kameri. Jost nije dirao kamermanku. Ovaj incident je prijavljen, nakon čega je usledila istraga od strane EBU i policije.

(Telegraf)