in

Da li su muškarci su ipak SLABIJI POL? Evo kako da prepoznate da su u KRIZI SREDNJIH GODINA i šta žene moraju uraditi

Psiholozi tvrde da je ulazak žena u menopauzu manje stresan i nosi manje posledica po krizu identiteta, nego kada je reč o krizi srednjih godina u koje zapadaju muškarci.

Naime, postoji ogromna razlika između ponašanja žene koja prolazi kroz predmenopauzu i muškaraca u krizi srednjih godina. Žene su bolje pripremljene, o tome čitaju i razgovaraju sa prijateljicama. Muškarci pak ne znaju šta ih je snašlo i zbog čega se loše osećaju.

Pročitajte još: Da li je hrana za mačke BEZBEDNA ZA PSE? Sve što treba da znate o “krađi” iz mačjeg džaka

Ukoliko primetite da vaš suprug ili emotivni partner počne da sumnja u sebe, da se oseća starim, neprivlačnim, van forme, predebelim i nesrećnim zbog nedostignutih ciljeva i plaši ga pomisao da će umreti pre nego je počeo sa uživanjem u životu – počela je kriza srednjih godina.

Pročitajte još: TRIK SA ŠIBICAMA: Ubacite ih u vodu u kojoj kuvate jaja i rešite problem koji muči svaku domaćicu

Posledica ovog procesa je i okrivljivanje supruga i žena da su one krive za mnoge stvari, pa čak i njihov fizički izgled. Muškarci i izražavanje osećaja retko idu ruku pod ruku. Oni žele da šalju poruku da su jaki i sposobni da kontrolišu situaciju, čak i kada su najslabiji.

Pročitajte još: NAJZNAMENITIJE SRPKINJE: Za mnoge od njih niste čuli, a dugujemo im veliku zahvalnost

Šta  raditi s takvim muškarcem? Prvo morate znati da kriza srednjih godina nije vaša krivica, a ni njegova. Tako da mu morate dati malo više prostora i dati mu vremena da se pomiri sa svojim godinama, samo to.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU