in

Da li ste i vi među njima? Ovo je PET NAMIRNICA koje niko ne voli, a neizmerno su zdrave

Ma koliko da se trudimo i da znamo koliko su zdrave, ove namirnice nikako ne volimo…

U javnosti je poznato da je najzdravija hrana najčešće ona bezukusna hrana, namirnice koje nikako ne želimo da jedemo, ali smo svesni da čuvaju naše zdravlje. Donosimo vam spisak pet namirnica koje su zdrave, a koje nam nikako ne pašu.

Pročitajte još: Kratki vodič za božansku kapljicu: Uparite sireve uz vina

Zdrave, ali neukusne namirnice

Patlidžan – mekan je i gorak dok je svež, sam po sebi nema nikakav ukus i postaje kašast kad se koristi u kuvanju. Sve su to osobine koje baš ne govore u prilog patlidžanima.

Plavi sir – prepoznaćete ga po intenzivnom mirisu, odnosno smradu. Za one koji ga vole, idealan je dodatak salatama, umacima i sendvičima.

Prokelj – podstiče organizam na pojačano ispuštanje gasova. Odličan su prilog raznim jelima, ali ih deca redovno mrze dok ih deo odraslih jede samo kad baš mora. Prilikom kuvanja ne smeju biti prekuvane, a najbolje ih je poslužiti sa maslinovim uljem i soli.

Pročitajte još: Šta mu je, sve ima? Ptičice mogu da budu nervozne, ali i da dobiju papagajsku bolest

Škembići – mnogima se okreće želudac već pri samom pogledu na škembiće. Nekada su bile jelo sirotinje, a danas ih možete naći u najprestižnijim restoranima. Radi se o izrezanom goveđem želucu.

Sardine – većini su previše masne i previše aromatične. S druge strane, odličan su izvor omega-3 masnih kiselina i proteina.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU