in

Da li će princ Hari i Megan Markl doći u Veliku Britaniju? Hoće li im biti ispunjeni zahtevi

Princ Hari i Megan Markl ponovo su u centru pažnje ove nedelje nakon zahteva za pojačanu bezbednost tokom poseta Velikoj Britaniji.

Hari je nastavio da tvrdi da postoji verodostojna bezbednosna pretnja njegovoj porodici, zbog čega nije uspeo da ih vrati u njihovu matičnu zemlju.

– Iako se njegova uloga promenila, njegov profil kao člana kraljevske porodice nije. Ni pretnja po njega i njegovu porodicu – rekao je pravni portparol vojvode u saopštenju, preneo je Us Veekli. U saopštenju objavljenom na Tviteru pominje se kako je princu Hariju već dva puta u prošlosti odbijen zahtev za obezbeđenje njegove porodice. Tamo gde ranije nije mogao privatno da plaća obezbeđenje, stvari su se promenile, a u izjavi se tvrdi da je vojvoda “voljan da pokrije troškove obezbeđenja”.

Pročitajte još: Kejt Midlton u boji koja i ove godine ostaje broj jedan: Klasična elegancija je neprevaziđena (FOTO)

Princ Hari i njegova porodica su u početku dobili zaštitu, stvari su se promenile kada je princ Hari odstupio sa kraljevskih dužnosti.

Posledica uklanjanja sa javne dužnosti je gubitak obezbeđenja njegove porodice koje se finansira javno. Ovaj najnoviji bezbednosni zahtev dolazi od vojvode u nadi da će on i njegova porodica moći da prisustvuju komemoraciji princa Filipa.