in

Četiri pitanja koja treba da postavite svom supružniku za bolji odnos

Samo zato što ste rekli u svojim zavetima „ i u zlu “ ne znači da to treba da uzmemo kao izgovor da bismo mogli da budemo „gori“ u našem braku

Moram da vas upozorim, pre nego što pitate, potrudite se da budete skromni. Ovo su duboka pitanja koja treba da postavite svom supružniku. Neki odgovori vam se možda neće dopasti, neki vas mogu iznenaditi. Ali na kraju, ovo bi moglo u velikoj meri uticati na vaš brak i to tako što će krenuti na bolje.

Pre nego što pitate, zastanite na trenutak i pročitajte pitanja i opise. Cilj pitanja nije da se napravi zavada u vašim domovima, već da se stvori bliskost. A neiskreno ispitivanje će sigurno izazvati prvo.

Hajde da zaronimo!

1. Da li ti treba nešto od mene kao supružnika što ti ne dam?

Sada, sedite i slušajte bez prekidanja. Ako ste uvređeni onim što kažu, zastanite i razmislite pre nego što odgovorite. Postavili ste pitanje dajući vašem supružniku utisak da vam može verovati dovoljno da bude iskren prema vama. Ono čime oni odgovaraju, može da boli, ali nadam se da to ne bi rekli da to nije njihova potreba.

Pročitajte još: Reči koje dižu iz ponora: 20 INSPIRATIVNIH CITATA koje svaka žena treba da pročita

2. Da li te boli nešto što radim?

Ovo pitanje bi moglo malo da bocne. Ali šta ako je odgovor nešto što nikada niste očekivali? Nešto malo što radite, a što godinama tiho utiče na vašeg supružnika. To bi mogao biti način na koji pričamo o njima ili imamo male komentare koji bi ih potkopali. To bi moglo biti ime koje u šali nazivate svojim supružnikom koje ih čini nesigurnim. Šta god da je, slušajte i napravite promenu. Venčali smo se sa supružnicima jer ih volimo, želimo da starimo sa njima.

Foto: Piksabej

3. Da li postoji nešto što sam nekada radio/la što bi želeo/la da još uvek radim?

Toliko je stvari koje su uticale na to da naš supružnik želi da provede ostatak života sa nama. Ali kako starimo, svi se menjamo. Prestajemo da radimo stare stvari da bismo probali nove, zar ne? Ali možda postoji nešto što vašem supružniku nedostaje u vezi sa vama, a što im je i dalje potrebno. Nije nepraktično da žele nešto što već posedujete ili ste im pokazali da možete. Može li biti više romantike? Još sastanaka? Pisma pisana rukom? U svakom slučaju, ako je to nešto za šta ste još uvek sposobni, zašto ne biste pokušali? Zapamtite da je krajnji cilj da poboljšate svoj brak.

4. Šta bi promenio/la u našem seksualnom životu?

Morali ste da znate da ovo dolazi, zar ne? Ovde je dobro dati kreativne odgovore! Ovo je jedan od, ako ne i najintimniji deo vašeg braka. Tako da smo sigurni da je to osetljiva tema. Zapamtite, žene i muškarci su različito građeni. Žena može odgovoriti da ne želi toliko da ima seks, dok muž može da odgovori da nemate seks dovoljno. Mi smo potpuno različiti. Ali dobra stvar u braku je kompromis. Nađite se na pola puta, da bukvalno ispunite obe svoje potrebe. 

BONUS VIDEO: