in

Betmen je bio debeljuškasti mesar, a Holivud je na njemu zaradio milijarde! (VIDEO)

Fotografija Bila Smita iz 1870. godine sa maskom dokazuje da je pravi Betmen bio mesar kome su dosadili lopovi.

Holivud ga je prikazao kao mišićavog superheroja, koji je stekao milione obožavalaca širom sveta, i smatralo se da je lik Betmena kreacija kompanije “Komiks” iz 1939. godine, kada se prvi put pojavio u stripovima. Šezdesetih godina prošlog veka Betmen je bio glavni junak TV serija, a 1989. nastala je i kultna filmska franšiza.

Pročitajte još: Aleksandar je pobedio poslednjeg samuraja, ponizio Japan i vratio se kući

Betmen je mesar se iz Safoka

Međutim, “Suffolk Gazette” navodi da je inspiracija za lik bila istinita priča o izvesnom Bilu Smitu, koji se 1870. godine iz Safoka preselio u Ameriku i nastanio u NJujorku, gde je radio u mesari. Kako se navodi, istraženi su istorijski zapisi iz tog vremena iz Istočne Anglije i SAD-a. Bil Smit je živeo u Dalinhuu, gde je bio radnik na farmi, a onda se ukrcao na brod koji je plovio od Liverpula do NJujorka – u potrazi za boljim životom.

Uhvatio je lopova sa jagnjećim butom i odlučio da spašava svet od sitnih lopova i kriminalaca!

Opštinske arhive pokazuju da je Smit prvi put optužen 1878. godine, jer je uhvatio i udario lopova koji je istrčao iz radnje sa jagnjećom nogom. Smita, tada 43-godišnjaka, oslobodio je blagonakloni sudija, kome je nesumnjivo dosadila beskrajna lista sitnih kriminalaca.

Pročitajte još: Pošto je deci obezbedio kuće i stanove, Dejan Milenković iz Borača je sebi podigao grobnicu sa “garsonjerom” (FOTO)

Posle hvatanja lopova rođen je Betmen

Ova “epizoda” je inspirisala Bila Smita na dalje “akcije”, posebno kada se jedan pasus o njemu pojavio u “NJujork Tribjunu” – da nastavi da se bori protiv lopova sa još više žara.

Posle 4 godine napravio je masku svi su znali ko je

Bile su potrebne još četiri godine da napravi svoju čuvenu masku za glavu – da bi izgledao poput slepog miša i da bi sakrio svoj pravi identitet. Potom je noću patrolirao svojim komšilukom tražeci zle momke.

Pročitajte još: Primitivni nomadi su napravili precizan astronomski sat: Da li su došli sa ORIONA?

U tadašnjoj štampi je, kažu, autor poznat samo kao Robin, 1892. napisao:

Čitav komšiluk je znao da noću šeta gradom i od njega beže gangsteri i lopovi.

– Svi su u komšiluku čuli za ovog Betmena. Noću šeta ulicama i svi gangsteri, lopovi, pijane skitnice – drže se na distanci. On je osveta. On je noć. On je Betmen”.

Tom prilikom objavljena je ekskluzivna fotografija Bila Smita, borca za pravdu.

Betmen je umro u 66. godini

Međutim, posle ovog izveštaja navodno nije bilo vesti o Betmenu, a novinari engleskog lista tvrde da su uspeli da dobiju kopiju njegove smrtovnice iz centralnog registra u NJujorku, gde se navodi da je umro od hipotermije, jedne ledene noći, februara 1896. Bilo mu je 66 godina.

Fotografija Betmena je prava, ali zvorci stripa su se držali svoje priče do kraja.

Pročitajte još: Ivanov je pokušao da oplodi šimpanze LJUDSKOM SPERMOM, a cilj je bio jedan! Šta se KRILO iza NAJOZBILJNIJEG svetskog projekta! (VIDEO)

U priču o Bilu Smitu i autentičnost fotografije pojavile su se sumnje, posebno zato što su tvorci Betmena, Bob Kejn i Bil Finger, svojevremeno potanko opisali kako su kreirali svog strip-junaka. Međutim, fotografiji niko nije uspeo da pronađe manu – nije u pitanju fotošop, niti je na bilo koji način dorađivana, i sasvim je moguće da potiče s kraja 19. veka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU