in

ŽESTOKO U CRNOJ GORI! Medojević: Krivokapić i Abazović uzimaju keš od švercera droge i cigareta!

Zagrljaj mafije

Abazović zna da bi sa DF u Vladi šverc bio prekinut istog časa. Vratio se u zagrljaj mafije!

Nebojša Medojević, lider PZP

Odlazeći crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i potpredsednik Vlade Dritan Abazović uzimaju keš od švercera drogom i cigaretama! Ovo tvrdi Nebojša Medojević, lider Pokreta za promene, koji kaže da je upravo ovo razlog zbog kog Abazović odbija da funkcioneri DF budu u Vladi i sklapa političke dilove sa liderom DPS Milom Đukanovićem o manjinskoj Vladi.

– Abazović i URA ne žele da prave reformsku većinu sa poštenim političarima jer zna da bi sa DF u Vladi šverc bio prekinut istog časa! – ističe Medojević.

Novac glavni interes

Prema njegovim rečima, šverc cigareta i kokaina u Crnoj Gori može da prestane samo ukoliko se formira Vlada u kojoj će biti ljudi koji ne primaju novac od švercera.


ZNAM DA OD SUTRA NISAM PREMIJER! PORAŽENI KRIVOKAPIĆ IZAŠAO PRED CRNOGORCE: Đukanović dogovorio moju smenu, Abazović je hteo da spreči ustoličenje Joanikija


NIŠTA OD SMENE ABAZOVIĆA!

NIŠTA OD SMENE ABAZOVIĆA!

 

– Čim imate šverc, znate da neko iz vlasti prima novac! Nemam konkretne dokaze da li novac prima Zdravko Krivokapić ili Dritan Abazović, ali poznavajući funkcionisanje švercerske duvanske i narko-mafije, apsolutno znam da se taj šverc ne može izvoditi bez znanja i odobrenja premijera, koordinatora službi bezbednosti, direktora policije, direktora carine i direktora ANB – naglašava Medojević, dodajući da baš zato Abazović sklapa političke dilove sa DPS Mila Đukanovića i radi na njegovom povratku na vlast.

– Abazović i URA znaju da bi sa DF u Vladi šverc bio prekinut istog časa. To je jedini razlog zašto nismo ušli u Vladu nakon 30. avgusta prošle godine i izbora. Abazović se vratio u zagrljaj mafije! Kad pravite dogovor sa mafijom, jedini motiv je novac – uveren je Medojević.
Lider Pokreta za promene dodaje i da je sada jasno zašto Vlada koju vode Krivokapić i Abazović nisu prekinuli ono što je Đukanović radio vladajući 30 godina.

– Nije demontiran lopovsko-mafijaški režim Mila Đukanovića. Nije napravljeno crnogorsko-srpsko pomirenje u okviru institucija sistema. Nisu napravljene radikalne reforme, niti rezovi koji je trebalo da otrgnu Crnu Goru iz smrtonosnog zagrljaja organizovanog kriminala i mafije koji je uveo Đukanovićev režim. Štaviše, uspostavljeni su novi kanali šverca iza kojih stoji aktuelna Vlada! – navodi Medojević.

Ozbiljna kriza

I dok se Krivokapić i Abazović nisu oglašavali ovim povodom, jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević ocenjuje da je na delu politička kriza u Crnoj Gori, za koju su odgovorni upravo Krivokapić i Abazović, ali i Đukanović.

– Mi nećemo prihvatiti bilo kakve manjinske podrške ili vlade u kojima bi bio DPS i Milo Đukanović. Ne možemo biti deo toga, jer smatramo da je Đukanović, uz Krivokapića i Abazovića, najodgovorniji za političku krizu u državi. Ako dođe do prekrajanja izborne volje, ključni krivac biće DPS, ali i svi oni iz parlamentarne većine koji krenu u taj aranžman – upozorava Knežević. M.Dobormirović

Đukanović: Ime mandatara verovatno do kraja nedelje

Crnogorski predsednik Milo Đukanović najverovatnije će do kraja ove ili početkom naredne sedmice predložiti mandatara za sastav nove vlade. Novi premijer trebalo bi da bude lider URA Dritan Abazović, a vladu bi prema do sada dostupnim informacijama, činili predstavnici URA i manjinskih stranaka. Tu vladu bi u parlamentu podržavala opozicija predvođena DPS Mila Đukanovića.

Moj ugao ALEKSA BEČIĆ DEMOKRATE

Nova manjinska vlada zavisiće od volje DPS i neće moći da kažu ni dobar dan bez amina DPS. Mi smo ovde da se suprotstavimo povratku na vlast onih koji su nas decenijama pljačkali, delili, zaduživali.

Čekajte, bre! DRITAN ABAZOVIĆ LIDER URA

Razgovaralo se sa svima o novoj vladi, isključujući DPS, ali nije problem ni da se s njima obavi razgovor. Mislim da postoji ozbiljna većina za formiranje vlade. Navijam da i DF bude deo tog procesa.

Da se ja pitam
ANDRIJA MANDIĆ
LIDER DF

Tražili smo od URA raščišćavanje stvari po pitanju odluke da u formiranje nove vlade idu sa DPS. U tom slučaju treba da se rastanemo kao ljudi, da svako pođe svojim putem. Dobili smo čvrsta uveravanja da žele da razgovaraju sa parlamentarnom većinom i da se u okviru nje postigne dogovor.