in

ZASLUŽIO JE! Večernja scena će nositi Mandino ime POČINJE REKONSTRUKCIJA “BOŠKA BUHE” POSLE SEDAM GODINA

Plan je da u jednom momentu to postane večernja scena i da nosi ime legendarnog umetnika koji je poslednje godine svog života posvetio ovom pozorištu.
Igrajući predstavu “Petar Pan” Manda je i izdahnuo na scenu, a svi koji ga poznaju kažu da je ovo bila njegova velika želja.

Branko Pantelić

Milorad Mandić Manda

Sadašnji direktor pozoriša “Boško Buha” Igor Bojović kaže da se uveliko pripremaju za početak radova. 
– Dobili smo građevinsku dozvolu za rekonstrukciju pozorišta. Počela je izrada projekta za izvođenje na rekonstrukciji pozorišta koju je Grad Beograd naručio od Saobraćajnog instututa. Odmah po završetku projekta, za najviše dva meseca, paspisujemo tender za izvođače radova i počinjemo najkasnije u septembru – objašnjava Bojović.

On dodaje da se konačno nazire pozitivan ishod.
- Sada se vidi svetlo na kraju terena. Nekoliko godina strpljivog i upornog rada donelo je rezultate. Ovu pobedu izvojali su ansambl, uprava kuće i Skupština grada. 
Bojović je i najavio da će pozorište scena na Trgu Republike nositi Mandino ime:
- Verujem da ću ubrzo moći da objavim kako ćemo se značajno proširiti i dobiti novi objekat, u samom centru grada. Kada se to dogodi, scena na Trgu koja se sda rekonstruiše, postaće večernja scena i nosiće ima našeg Milorada Mandića Mande, a deca će predstave gledati u novoj zgradi. 

Pratite nas na društvenim mrežama