in

VUČIĆU IDE VLAST I U SRBIJI I U BEOGRADU! Veličanstvena pobeda liste ‘Zajedno možemo sve’ na svim nivoima!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svoj drugi mandat kao šef države osvojio je 3. aprila na izborima koje je obeležila velika izlaznost i ogroman broj glasova koje je osvojio – za Vučića je u nedelju glasalo blizu 2.245.000 građana Srbije, što je za oko 800.000 glasova više nego što su osvojili svi ostali predsednički kandidati zajedno! A bilo ih je još sedam!

Srpska napredna stranka, odnosno lista “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” potvrdila je dominaciju i na republičkom nivou, pa je sa 42,97% osvojenih glasova osvojila 120 mandata u Republičkom parlamentu, u kojem sa svojim partnerima (Savezom vojvođanskih Mađara i/ili SPS) lako može da formira većinu. Beogradski izbori takođe su pokazali dominaciju Vučića – SNS sa svojim koalicionim partnerima ostaje na vlasti u glavnom gradu.

Hvala vam

Predsednik SNS Aleksandar Vučić zahvalio je svim građanima koji su glasali za njega.

– Ogromno hvala građanima Srbije! Želim da se zahvalim svim divnim ljudima koji su nam pružali podršku, ogromnu ljubav, i da kažem da sam ponosan na našu kampanju, što je bila najčistija i najlepša u istoriji Srbije. Nisam neko ko se diči i hvali vlašću, već sam ponizan pred narodom koji mi je to svojim poverenjem omogućio. Imam samo jednu želju, da se pred svim građanima Srbije poklonim i kažem veliko hvala za nešto što niko nikada od građana Srbije nije dobio – rekao je Vučić.


HRVATSKI NOVINAR ŽALI ZBOG VUČIĆEVE POBEDE! Preuzeli laž đilasovskih medija da je predsednik Srbije prvi saopštio rezultate izbora!


OGLASIO SE AMERIČKI AMBASADOR! Kristofer Hil čestitao Vučiću pobedu na predsedničkim izborima!

OGLASIO SE AMERIČKI AMBASADOR! Kristofer Hil čestitao Vučiću pobedu na predsedničkim izborima!

Informer

Da je pobeda Aleksandra Vučića u prvom krugu bila očekivana kažu svi analitičari. Tako čak i direktor “Demostata” Zoran Panović navodi da je Vučić u obraćanju u izbornoj noći dao vrlo korektnu izjavu o koaliciji okupljenoj oko stranke Dragana Đilasa.

SRBIJA JE PRVA NA LISTI, RUSIJA OBNAVLJA LETOVE PREMA VIŠE OD 50 “PRIJATELJSKIH” ZEMALJA! Crna Gora, Hrvatska, Makedonija su “zabranjene”!

– Vrlo je fer od Vučića što je rekao da su druge političke stranke iskoristile okršaj SNS i tog dela opozicije. One su bez imalo odgovornosti “trpale lopatama” rusofilske glasove ne vodeći računa kako da se zaista Srbija ponaša u vrlo kompleksnim međunarodnim okolnostima. Kad si na vlasti, mora da se vodi suptilnija međunarodna politika – rekao je Panović, koji očekuje da će SNS u formiranju parlamentarne većine i nove vlade pokušati da napravi balans kao i do sada.

– Vučić će pokušati da napravi balanse, da u svojoj agendi ima jak evropski potencijal koji, očigledno, dobar deo opozicije neće imati. Potrudiće se da to upakuje u harmoničnu, sinhronizovanu celinu. To je sa strane tehnologije politike vrlo kompleksan zadatak, ali Vučić to ume i do sada je to davalo rezultate – navodi Panović.

Informer DN

I politikolog Boban Stojanović, poslovično naklonjen opozicionim medijima, rekao je gostujući na jednoj od televizija u vlasništvu Dragan Šolaka da nije iznenađen pobedom Aleksandra Vučića u prvom krugu izbora, ali jeste ogromnim brojem glasova!

– Jeste mi iznenađenje što je Vučić osvojio oko 2.200.000 glasova, mislio sam da taj broj ne može da ide preko dva miliona. Od Zdravka Ponoša sam očekivao malo više. Očekivao sam da će možda još deo glasova Biljane Stojković (Moramo) da ode Ponošu i da eventualno otme jedan mali deo od SNS, ali to se nije desilo – rekao je Stojanović.

Čestitke

Za razliku od “ujedinjene” opozicije, liste iz takozvane patriotske desnice – NADA, Zavetnici i Dveri – uspele su da iznenade, pređu cenzus i uđu u parlament. Predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da će ostati opozicija, ali da bi se odazvala pozivu na sastanak sa pobednikom izbora Aleksandrom Vučićem.

BRUTALNA PORUKA PENTAGIONA SRBIJI ZBOG RUSIJE! Nije vam u interesu da sarađujete sa vojskom koja masakrira i bombarduje civile! TAČNO, SAMO…

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović poručio je da bi najviše bi voleo da je vlast smenjena na ovim izborima, ali da treba čestitati onome ko je pobedio.

Povodom pobede na predsedničkim izborima, Aleksandar Vučić primio je čestitke od zvaničnika brojnih zemalja, među kojima su predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Češke Miloš Zeman… Čestitke je uputio i premijer Mađarske Viktor Orban, koji je takođe u nedelju, 3. aprila, obnovio svoj premijerski mandat.

 

Pratite nas na društvenim mrežama