in

Vladeta rušio Đilasa 2013. u Beogradu! TAJKUN I NJEGOV KANDIDAT IMAJU ZANIMLJIVU ‘ISTORIJU’

Janković, koji je u to vreme bio potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS), zajedno sa Srpskom naprednom strankom (SNS) podneo je inicijativu za smenu Đilasa. Tako je Đilas upravo Jankovićevom zaslugom 24. septembra 2013. godine razrešen sa ove funkcije glasovima 60 odbornika Skupštine grada.

Jezičak

Tada je DSS slučajno bio jezičak na vagi i presudio da Đilasova garnitura padne u Beogradu
Vladeta Janković

I sam Janković je na TV B92 u to vreme javno potvrdio da je bio za Đilasovu smenu, a po društvenim mrežama se sada širi ovaj snimak.
– Tada smo mi iz DSS slučajno bili jezičak na vagi i presudili smo da Đilasova garnitura padne u Beogradu – rekao je tada Janković.

Takođe, Jankovićeva tadašnja stranka DSS je 2012. godine podržala predsedničkog kandidata Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića u drugom krugu izbora. Protivkandidat mu je bio Boris Tadić, tadašnji lider Demokratske stranke, koja danas zajedno sa Đilasom podržava Jankovića!

Komentarišući sve ovo, poslanik SNS Vladimir Orlić kaže da je Đilas očigledno ubedio Jankovića da ga 2013. godine on nije smenio.
– Kad Đilas crven u licu viče na svoje novinare: ‘Ja nikad pre nisam bio na vlasti!’ – svima zvuči smešno. Ali, eto, izgleda da je nekoga ipak uspeo da ubedi. Jankovića je ubedio da zaboravi da je 2013. godine sa vlasti smenjivao upravo Đilasa. Dodatno ih je sigurno zbližio i prezir koji pokazuju prema svima koji žive izvan kruga dvojke, kao i spremnost da taj narod najodvratnije vređaju i potcenjuju. Zajednička im je namera da ruše spomenike i mostove koje podiže Vučić, isti im je plan da se vlasti dokopaju bez glasova… Samo još da nauče razliku između Lešća i Makiša i kreću u realizaciju ovog ‘genijalnog’ plana, zajedno sa Ponošem i ostalim Marinikama – zaključuje Orlić.

Čekajte, bre!

VLADAN GLIŠIĆ
NARODNA MREŽA

Ovo je samo dokaz koliko je život pun iznenađenja, a pogotovo – politika. Mene je svest o tome naučila da se o političkim protivnicima uglavnom pristojno izjašnjavam. Ko zna kad ćemo sarađivati u budućnosti.