in

(VIDEO) SAD PREBACILE U BRITANIJU STRATEŠKE V-52H STRATOFORTRESS, RUSIJA ODGOVORILA SA MIG-31 I KINŽALIMA! Svet na ivici zbog Ukrajine!

Američki avioni su stigli iz matične vazduhoplovne baze Minot (Severna Dakota). 

S druge strame, vojni vrh Rusije isplanirao je za kraj februara i početak marta testiranje cele nacionalne „nuklearne trijade”. Nije teško dokučiti: šta će biti uvežbavano.

Generalštab oružanih snaga Rusije prebacio je u Kalinjingradsku oblast, svoju enklavu koja se graniči sa Poljskom i Litvanijom, lovce MiG-31 koji nose hipersonične rakete „Kinžal”.
       
Te rakete imaju domet veći od 2000 kilometara i u stanju su da drže u šahu celu Evropu. Sve do Atlantika.
       
Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba zacvilio je da Rusija „nastavlja da povećava broj vojnika” uz granice njegove zemlje.

GDE JE MOZAK?! ŠEFICA FORIN OFISA NE ZNA NI GDE SU GRANICE RUSIJE! Lavrov u neverici slušao Liz Tras, Voronjež i Saratovanad smestila u Ukrajinu!

Na ukrajinsko-francuskom forumu u Parizu govorio je i o „gomilanju trupa na teritoriji Belorusije. I dodao:


(VIDEO) MOŽE LI JASNIJE?! MOSKVA NEĆE TOLERISATI NAPAD KIJEVA I ZAPADA NA DONBAS! Gavrilov: Sve je rečeno, upozorili smo, sada je na…


(VIDEO) AMERI BESNI, MOSKVA IH RASTURA! HILJADE UKRAJINCA RADI ZA RUSKU FSB, šta god da Kijev i Pentagon smisle Putin zna MOMENTALNO!

(VIDEO) AMERI BESNI, MOSKVA IH RASTURA! HILJADE UKRAJINCA RADI ZA RUSKU FSB, šta god da Kijev i Pentagon smisle Putin zna MOMENTALNO!

       
– Rusija pokušava da Ukrajini blokira pristup morskim putevima. Azovsko more je potpuno blokirano. Delom je izvođenjem pomorskih manevara blokirala i Crno more”.
       
Generalni sekretar Jens Stoltenberg NATO izjavio je da ta vojna alijansa razmatra mogućnost raspoređivanja borbenih grupa u Rumuniji:

       
– Upravo proučavamo mogućnost dugoročnog prisustva na jugoistoku alijanse. Sada imamo borbene grupe u baltičkim zemljama i Poljskoj. Moguće je raspoređivanje sličnih grupa i u crnomorskom regionu – u Rumuniji.

Šef ruske obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin upozorio je da se Ukrajina žpunom paromž sprema za rat i da je sve svoje za borbu sposobne jedinice već skoncentrisala uz „linije razdvajanja u Donbasu”.

       
Naveo je da će cilj napada na dve donbaske republike biti „uvlačenje Rusije u unutarukrajinski konflikt”.

LAVROV ZBOG SRBIJE ZELEPIO ŠAMARČINU LIZ TRAS I ZAPADU! Rusima govore kako nemaju šta da rade na Balkanu, a SAD šalju specijalne izaslanik za…

       
Upozorio je da ukrajinska vojska i špijunaža  spremaju provokacije u stilu „hemijskih provokacija Belih šlemova u Siriji”.
       
Nariškin „dobro izrežiranom provokacijom” smatra i učestale optužbe Rusije da se sprema za napad na Ukrajinu.
       
Prema njegovim rečima, Zapad ukrajinskog predsednika, Vladimira Zelenskog, huška na odustajanje od Minskih sporazuma o DNR i LNR (koji im daju široku autonomiju) i na započinjanje trećeg „donbaskog rata”…

       
Prema rečima moskovskog vojnog eksperta – pukovnika u rezervi Viktora Litovkina, namera koju je obznanio Stoltenberg neće ugroziti bezbednost Rusije, iako vojni avioni iz Rumunije mogu lako da stignu do Krima:
       
– U Rumuniji je već i američki protivraketni sistem Aegis Ashore čiji lanseri MK-41 mogu da ispaljuju ne samo rakete SM-3, već i Tomahavke, krstareće rakete dugog domet. Međutim, Rusija ima na Krimu više nego američki nosač aviona sa udarnom grupom brodova oko sebe. Tamo su protivraketni i PVO sistemi, vojna avijacija i brodovi sa krstarećim raketama. Tamo su i tri razarača, šest podmornica „Varšavljanka”. Svi takođe sa krstarećim raketama. Plus protivbrodski odbrambeni sistemi Bal i Bastion”.

HRVATI POLUDELI, SRBIJA IZRAELU DOSTAVILA 162.000 STRANICA O ZLOČINIMA NAD JEVRIMA! Zagreb: Sprečićemo Beograd da uđe u EU! MAJSTORI, SAMO NAPRED!

Amerikanolog Dmitrij Drobnjicki smatra da SAD, Britanija i još neke zemlje naoružavaju Ukrajinu da bi u tom delu sveta napravile haos, a napustile Kijev kao što su ne tako davno Kabul.       

U ovom smislu je naveo i izjavu Džejka Salivana, Bajdenovog savetnika za nacionalnu bezbednost, da SAD  neće vojni intervenisati u Ukrajini čak ni ako Kijev padne kao Kabul.