in

VERUJU SE DA OVA MOLITVA POMAŽE U LEČENJU ALKOHOLIZMA Blaženoj Kseniji Petrogradskoj vernici se mole i zbog ove važne stvari

Zbog svojih dobrih dela, molitva i činjenice da je sve izazove podnosila sa osmehom, Blažena Ksenija bila je nagrađena od Boga darom  čudotvorstva. 
Zato se veruje da i danas čini čuda! Vernici joj se mole za  dobijanje posla, stana, dobro zdravlje, zaštitu, lečenje od alkoholizma

www.spc.rs

Blažena Ksenija Petrogradska

Vernici joj se mole za najraznovrsnije svoje muke i potrebe, ali se smatra da Sveta Ksenija Petrogradska pomaže za dobijanje posla, pronalaženje i dobijanje stana, zaštitu dece i porodice. Sveta Ksenija Petrogradska je jedna od najpoštovanijih pravoslavnih svetiteljki Rusije ali se poštovanje prema njoj iskazuje i u svim drugim pravoslavnim zemljama.

Molitva na praznik Svete Ksenije Rimljanke

“U tebi se, mati, sigurno spase bogolikost, jer si primivši Krst, sledila Gospoda Hrista. Delima si ucila prezirati telo, želeci više za dušu stvari besmrtne, zato i sa Andelima, Sveta Ksenijo, raduje se duh tvoj.”

Ksenija je bila iz ugledne senatorske porodice. Od malena je gajima ljubav prema Isusu, ali je njena porodica zahtevala da se uda. Kako bi izbegla brak, zajedno sa svoje dve robinje pobegla je na ostrvu Koa gde je, zajedno sa robinjama, osnovala devičansku porodicu i potpuno se posvetila molitvi i ljubavi prema Isusu.

Tako je provela ceo život, a spisi govore da je, iako plemickog porekla, uvek bila odevena bednije od bilo koje druge monahinje i da ja na hleb koji jede ćesto posipala pepeo iz kadionice. Predanje kaže da je umrla oko 450. godine kada se nad manastirom pojavio “venac od zvezda sa krstom u sredini, sjajnijim od sunca”.