in

VAŽNE BROJKE ZA ZDRAVLJE! Treba vam 8 čaša vode, 7 sati sna

Ali ono što u stvari treba da brojimo nisu ni kalorije, ni cifre na vagi, već nešto sasvim drugo. 

Nutricionisti podsećaju da se ne treba opterećivati jelovnicima i gramažom namirnica nego da treba biti aktivan i disciplinovan, pa su zato izdvojili smernice koje će vam pomoći da smršate.

4 puta nedeljno treba da vežbate. Ne morate ići u teretanu niti odjednom odlučiti da džogirate – izađite napolje i šetajte bar pola sata. Važno je da budete uporni – jer upornost donosi rezultate!

Ustajte na svaki sat

Ukoliko ceo dan sedite na poslu, ustanite na svakih sat vremena i prošetajte pet minuta!

7 sati spavanja je obavezna stavka. Sve što je ispod toga utiče na rad hormona leptina, koji reguliše metabolizam i osećaj gladi. Dakle, zbog manjka sna imaćete veću potrebu za hranom.


SVI GA PIJEMO ČIM SE PROBUDIMO, a opasan je po ZDRAVLJE! Ovaj napitak GOJI, a ako ga uzimate na prazan želudac OSTAVLJA POSLEDICE!


KAKVI SREĆNICI! Ova 4 horoskopska znaka imaju najveće šanse da se OBOGATE!

KAKVI SREĆNICI! Ova 4 horoskopska znaka imaju najveće šanse da se OBOGATE!

Shutterstock

Treba vam 8 čaša vode dnevno

8 čaša vode dnevno treba da popijete jer ćete tako hidrirati organizam. Ukoliko ne unosite dovoljno tečnosti, metabolizam se usporava i teže skidate kilograme.

2 porcije voća i povrća dnevno treba da jedete jer su bogati vlaknima, vitaminima i mineralima, pa će izazvati osećaj sitosti i osigurati dnevni unos vitamina. Uz zdrav obrok imaćete i manju potrebu za brzom hranom.